Arhiva 27.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

Jakov Sedlar smislio slogan za nagradu

U okviru ovogodišnjeg natječaja Najmlađi za vode Hrvatske, koji su provele Hrvatske vode povodom Međunarodne godine voda, za razne je kategorije pristiglo 38 prijava osnovnih škola. Povjerenstvo je donijelo odluku o dobitnicima nagrada, među kojima je učenik II. OŠ iz Čakovca osvojio nagradu za najbolji slogan o vodi.
Slogan je osmislio učenik Jakov Sedlar (sada učenik 8. razreda) na nastavi informatike, pod vodstvom učiteljice Ive Naranđe.
Patrik Patafta, učenik sedmog razreda i član novinarske skupine II. osnovne škole Čakovec, razgovarao je s Jakovom i zapisao: “Jakov Sedlar osvojio je prvo mjesto na natječaju Najmlađi za vode Hrvatske, za slogan Voda je faktor života, zato se svugdje mota! Slogan je napravio u programu Glogster, uz pomoć nastavnice Ive Naranđe. Nagrade je, s ravnateljem Vinkom Grgićem, preuzeo u Zagrebu. Ondje su ga dočekale važne ličnosti, poput ministra poljoprivrede i direktora Hrvatskih voda. Jakov je u Zagrebu vidio izložene radove i zanimljive prezentacije te dobio jednu nagradu za školu, a drugu za sebe. Škola je dobila aparat za istraživanje vode i pohvalnicu za prvo mjesto, a Jakov je dobio dvije majice: jednu s novim sloganom Hrvatskih voda, kornjačom Hrvojem, a drugu sa starim logom.

Izvor: 3061