Arhiva 02.06.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:40.

Jasminki Bakoš Kocijan nagrada za fotografiju

Međunarodna udruga katoličkog tiska (UCIP) iz Ženeve svake tri godine provodi natječaj kojim u osam kategorija nagrađuje najbolje uratke katoličkih novinara. Vrednuju se najbolji pisani radovi na nacionalnoj, kontinentalnoj i međunarodnoj razini te najbolja fotografija na zadanu temu.
Dopisnica i stručna suradnica Varaždinske biskupije za informiranje Jasminka Bakoš-Kocijan iz Šenkovca jedna je od dvije dobitnice nagrade za najbolju novinarsku fotografiju. Objavilo je to tajništvo UCIP-a, a uručenje nagrada bit će upriličeno na svjetskom kongresu udruge u Ouagadougou, Burkina Faso, od 12. do 19. rujna. Kongres najavljuje temu Mediji u službi pravde, mira i dobrog upravljanja u svijetu nejednakosti.
Od trideset pet ovogodišnjih dobitnika navedene nagrade, J. B. Kocijan jedina je iz naše regije i treća dobitnica iz Hrvatske otkako se ovaj natječaj, unatrag 25 godina, provodi.
- Ovu nagradu posvećujem Varaždinskoj biskupiji koja me podupire u novinarskom radu, biskupu Josipu Mrzljaku koji me i kao predsjednik hrvatskog Caritasa nadahnjuje u činjenju dobra i suosjećanju s potrebitima te baki Nadi čija me radost i nada potaknula na tu fotografiju. Zahvaljujem svim katoličkim medijima s kojima surađujem i koji su pridonijeli mom usavršavanju u novinarskom radu, osobito Glasu Koncila, čega je rezultat i ova nagrada - ističe Jasminka Bakoš Kocijan koja radi kao dopisnica IKA-e, Glasa Koncila i Hrvatskog katoličkog radija iz Varaždinske biskupije te djeluje kao članica Upravnog odbora Hrvatskoga društva katoličkih novinara.
A. Ličanin

Izvor: 2875