Arhiva 28.09.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Je li kostur pronađen u Dravi Kontrecov?

Na zahtjev Županijskog državnog odvjetništva, u petak je otkazana posljednja sudska zakazana rasprava i izricanje presude Krešimiru Marodiju (38) iz Domašinca koji je, prema policijskim dokazima, osumnjičen za ubojstvo Krunoslava Kontreca (38) iz Turčišća. Prema dokazima, ubojstvo se dogodilo 24. srpnja prošle godine na mostu na kojem je Kontrec bio u večernjem ribolovu i otada mu se gubi svaki trag. Privedeni Marodi proglašen je neuračunljivim po obje točke optužnice – za posjedovanje vatrenog oružja i za ubojstvo. Kod njega je pronađena i bilježnica s određenim podacima koji su provedenim vještačenjem upućivali na ubojstvo.
U nekoliko navrata Kontrecovo tijelo tražilo je više stotina policajaca, djelatnici GSS-a sa psima, prijatelji i mještani.
Navodno da je prije desetak dana u blizini Ferdinandovca na rijeci Dravi s mađarske strane pronađen kostur ljudskog tijela koji bi, prema prvim neslužbenim informacijama, mogao biti Kontrecov. Sve dok ne bude završena DNK analiza ostataka pronađenog leša, ostaje samo neslužbeno nagađanje o identitetu istog. Marodijeva rasprava odgođena je na neodređeni rok.
Zinka Čižmešija

Izvor: 2944