Arhiva 02.08.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

Je li strujni kabel postavljen pravilno?

Mještanin Pribislavca Milan Palfi obratio se našem uredništvu u namjeri da ukaže na izvedbu radova na postavljanju kabelskog zračnog stupa u produžetku Ulice Matije Gupca u Pribislavcu. Prije dva mjeseca stupove i kabel u duljini dvjesto metara postavili su kooperanti čakovečke Elektre, no, čini se da nezadovoljstvo izvedenim doživljava kulminaciju.
- Pogledajte kako kablovi zadiru u stabla i visoko raslinje koje na nekim mjestima, pitanje je samo vremena, prijeti od rušenja! I sam sam radio u Elektri nekada, znam kako ovaj posao mora biti odrađen. Prije svega je trebalo primjereno pripremiti tlo, posjeći raslinje da teren bude čist i prohodan. Kooperant, Kabel-mont iz Domašinca, nije pripremio podlogu u potpunosti i sad kablovi dobrim dijelom prolaze raslinjem koje, ako samo pogledate korijenje, vidite da se može srušiti. Ako se sruši raslinje, srušit će se i kabel i linijski stup, a ne moram govoriti koliko je to opasno - rekao nam je na licu mjesta Milan Palfi.
Razgovarali smo i s općinskom načelnicom Višnjom Ivačić koja podsjeća da je projekat postavljanja zračnih stupova i kablova izradila Elektra.
- I posao postavljanja i održavanje u domeni su Elektre. Treba reći da su u tom dijelu Ulice Matije Gupca stupovi postavljeni na zahtjev mještanina koji je ishodio građevinsku dozvolu i podiže stambeni objekat. Opremanje komunalnom infrastrukturom podrazumijeva se i naravno da sigurnosni uvjeti moraju biti zadovoljeni. Da, obratit ćemo se čakovečkoj Elektri i tražiti da prilagodi uvjete u skladu sa strukom i sigurnošću po ljude i okoliš - ističe načelnica Višnja Ivačić.
A. Ličanin

Izvor: 2988