Arhiva 28.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Je li zamjenica Sandra Herman bila pijana?

HDZ-ov vijećnik Darko Horvat na aktualnom satu sjednice Županijske  skupštine župana je pitao “o glavnoj temi jutarnjih kava zadnjih desetak dana”, nedavnoj prometnoj nesreći zamjenice Sandre Herman. Horvat tvrdi kako su mediji i institucije spretno prešutjeli događaj i od župana zatražio da potvrdi informaciju o nesreći svoje najbliže suradnice.

 

- Je li nesreća skrivljena pod utjecajem alkohola, a ako u tim pričama ima istine, ako je policijsko izvješće pokazalo da postoji utjecaj alkohola, kakav je Vaš stav prema izazvanoj nesreći u takvom stanju i slijede li političke sankcije? pitao je Horvat.

 

Župan Matija Posavec potvrdio je da je zamjenica sletjela s ceste svojim privatnim autom, u vrijeme u kojem je bila na godišnjem odmoru, te da ne može reagirati na ovakve privatne stvari. Službeno izvješće o događaju župan nema, a ako se eventualno pokrene nekakav postupak, onda će sa svojom zamjenicom sjesti i razgovarati. Također je naglasio kako nitko treći nije stradao, nikome nije nanesena materijalna šteta, osim štete na njezinom privatnom vozilu, te da vjeruje kako nije bila pod utjecajem alkohola ili bilo čega drugog.

 

Horvat je replicirao da su svi koji su se odlučili baviti politikom javne osobe i to što se netko nalazi na godišnjem ne znači da mu je oprošteno sve što se dogodilo. Horvata brine i čudi što u ovih 12 dana još nema policijskog izvješća.

 

Inače, Sandra Herman nije bila na sjednici Skupštine jer koristi godišnji odmor.

Izvor: 3095