Arhiva 29.10.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

Jeftine mandarine izazvale kaos na sajmu

Put iz doline Neretve do Čakovca tamošnjim proizvođačima mandarina definitivno se isplatio.  Nakon medijske najave o „rasprodaji" po akcijskim cijenama tisuće Međimurca u srijedu se sjatilo na čakovečki sajam. Na sajmeni dan na čakovečkim  prometnicama  ionako vladaju gužve, no situacija kakvu smo zabilježili danas bez preuveličavanja se najbolje može opisati riječju – kaos.

 

Nepregledne kolone vozila, a kod šlepera s mandarinama stotine građana željnih tog agruma. Količina od 22 tone koliko je prodano nestala je u samo nekoliko sati. Kad se pomnoži s 3 kune po kilogramu, ispada da su se prodavači u džep stavili 66,000 kuna. Zaradili bi i više jer je kupaca bilo napretek te su se neki i naljutili što su kućama otišli praznih ruku. „Dan mandarina" organizirala je tvrtka „Finoteka.com" iz Nedelišća u suradnji s Lokalnom akcijskom grupom „Neretva" te Općinom Nedelišćem i Gradom Čakovcem koji je osigurao besplatan prostor za neretvanski šleper. Iz Grada su medijima odaslali  pozive da će sajam obići i gradonačelnik Stjepan Kovač, no kako doznajemo, zbog velike gužve, a malo vremena koje je imao na raspolaganju  – odustao je.

 

Cilj akcije bio je pomoći domaćim proizvođačima, odnosno zbog poremećaja na tržištu spriječiti propadanje uroda. Organizator Hrvoje Kolman iz tvrtke Finoteka najavio je mogućnost organiziranja dolaska još jednog šlepera, no u vrijeme dok ovo pišem, to još nije mogao potvrditi. 

 

Više fotografija pogledajte u fotogaleriji.

Izvor: 3105