Arhiva 12.09.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

Jesenska rapsodija u Čakovcu: Uz Sajam zdrave hrane, Grad poklanja koncert Prljavaca

Jesenska rapsodija, manifestacija u sklopu koje Turistička zajednica grada Čakovca organizira i Sajam zdrave hrane, ove će godine u dva dana , 25. i 26. rujna 2015. po prvi put na istom mjestu okupiti mnoštvo međimurskih izlagača i proizvođača voća i povrća, eko proizvoda, mesnih delikatesa, vina, rakija, meda i proizvoda od meda i drugih delicija.

Zrela, žuta, prašnjava jesen - najplodnije i najbogatije godišnje doba, te mnogobrojne jesenske kulture kojima obiluje naše lijepo Međimurje, središnja su tema ove Čakovečke rapsodije, uz podizanje svijesti o zdravoj prehrani, te o kvaliteti već tradicionalnih međimurskih domaćih proizvoda, koji su užitak i poseban gastro doživljaj za svako nepce. Orijentacija manifestacije također je usmjerena na podizanje svijesti o sve izraženijim ekološkim standardima, održivom razvoju, te onom što je danas u ovom užurbanom tempu života sve važnije i čemu svi težimo – ravnoteži prirode i čovjeka.

Povratak prirodi, povratak zdravom, starinskom načinu života u Jesenskoj rapsodiji doživjet ćete kroz niz atraktivnih kulturno – zabavnih i gastronomskih događaja, kao i putem prigodnih radionica. Za sam kraj manifestacije Grad Čakovec časti građane i posjetitelje besplatnim koncertom Prljavog Kazališta na Trgu Republike 26. rujna 2015. godine u večernjim satima. 

Slavit će se tako godišnje doba obilja i plodnosti.

Izvor: 3150