Arhiva 05.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

Još 36 certificiranih domaćih proizvođača

Od prošle 30, a od petka, 30. svibnja ove godine još 36 prodavača na čakovečkoj tržnici nosi oznake, odnosno posjeduje certifikate „seljačke tržnice“. Oni su jamstvo, kako je rečeno na svečanosti dodjele certifikata, da su proizvode koje prodaju doista proizveli oni, odnosno, da se ne radi o prekupcima ili proizvodima iz neke strane zemlje - bilo da se radi o voću, povrću, mlijeku, medu, cvijeću ili nečem drugom.
Certificiranje seljačkih tržnica projekt je koji već nekoliko godina provodi Udruga hrvatskih tržnica, a otprije 2 godine uključili su se i Međimurska županija i Grad Čakovec, odnosno, Gradsko komunalno poduzeće Čakom.
Iz Udruge hrvatskih tržnica ističu zanimljiv podatak. Dok su anketirali građane o kupovnim navikama na tržnici, 85 posto njih izjavilo je da kupuje, odnosno, barem preferira izvorne, domaće proizvode, no, 40 posto istodobno je izjavilo da ne vjeruje onima koji tvrde da takve proizvode zaista prodaju. Certifikat je neosporan dokaz, a certificirane proizvođače-prodavače lako je prepoznati. Nose žute majice te zelene pregače i kape.(vk)

Izvor: 3084