Arhiva 21.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Još jedna "inspekcija" podruma

U organizaciji Udruge voćara, vinogradara, i povrćara Općine Sveti Martin na Muri, u subotu, 9. kolovoza održani su tradicionalni Dani polja. 

Dani polja samo su jedna od priredbi  u višetjednom programu obilježavanja Dana turizma Općine Sveti Martin na Muri. Kao i svake godine dosad, i ove se okupio popriličan broj poljoprivrednika, domaćih političara koji pružaju stalnu podršku ovoj manifestaciji, ali i ljubitelja dobre kapljice. Nakon službenog dijela, druženje je nastavljeno šetnjom po kletima i vinogradima članova Udruge.

Ovogodišnji domaćin bila je obitelj Marka Šardija u Gradiščaku, na čijem je imanju naš poznati poljoprivredni stručnjak Milorad Šubić održao zanimljivo i poučno predavanje o zadnjim zaštitama vinograda uoči berbe. Vinogradarska godina je, kako je upozorio magistar Šubić, jako teška, bilo je potrebno čak 50 posto više zaštite nego protekle godine.

No, to nije spriječilo dobro raspoloženu ekipu da se nakon vinogradarskog gulaša, koji je dijelio predsjednik Udruge Mladen Dobranić, s čašama u ruci uputi od klijeti do klijeti i degustira božju kapljicu. Popilo se dosta i kvalitetno, sve u pratnji Eko benda koji je prašio međimurske pjesme.

V.Trstenjak

Izvor: 3095