Arhiva 25.11.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

Još jedna kaotična sjednica u Pribislavcu

Opčinsko vijeće Pribislavca 10. sjednicom održanom u petak, 19. ožujka učinilo je još jedan značajan korak prema kaosu. Sazvana je temeljem zahtjeva vijećnika iz redova HNS-a, HSLS-a i HLSR-a koji su i predložili svih 15 točaka dnevnog reda. Već sama rasprava o dnevnom redu bila je, međutim, opterećena prigovorom samih predlagača da je sazvana na brinu, iako na njihov zahtjev, uz kršenje poslovnika kasnom dostavom materijala.
Rasprava o većini točaka, a dobrim su dijelom bile ponovljene, onih koje nisu usvojene na prethodnoj sjednici, prošla je u uglavnom u uobičajenom tonu prepirke i zadjevica.
Neke su odluke ipak donijete, čak jednoglasno. Prihvaćen je plan zaštite i spašavanja, odluka zapravo tehničkog karaktera, ali i odluka da se sufinancira prijevoza učenika srednjih škola (za autobus sa 100, a vlak 70 kuna mjesečno) oko koje je postojalo potpuno slaganje.
No, ni u ponovljenom pokušaju nije prihvaćena odluka o davanju prethodne suglasnosti na Sporazum o uređenju međusobnih odnosa Općine, Županije i Međimurskih voda u izgradnji 3. i 4. faze kanalizacije. Ovo je izazvalo vijećnika Dejana Posavca (HNS) da protestno napusti sjednicu. Nešto kasnije, sjednicu su napustili načelnica Višnja Ivačić (HNS), vijećnica Slava Toplek (HLSR) i vijećnik Zoran Braniša (HNS).
Njihov razlog je što bi odbijanje sporazuma moglo biti tumačeno kao neozbiljnost ili zla volja Općine Pribislavec pred velike stvari koje dolaze - Hrvatske vode Općini Pribislavec dodijelit će 14 i pol milijuna kuna, najvećim dijelom bespovrtane pomoći za završetak kanalizacije, u okviru programa podrške razvoju sustava odvodnje na području aglomeracije (tj. šireg područja) Čakovca. Potpisivanje ugovora o tome očekuje se za desetak dana, kako je najavila načelnica.
O rebalansu proračuna raspravljalo se bez jedine ovlaštene obrazlagačice. Ona je u raspravi o dnevnom redu sama predložila njegovo povlačenje zato što ove vijesti, stigle u posljednji trenutak, bitno mijenjaju neke njegove elemente, kako je obrazložila. Na neki je način dobila za pravo – i rebalans proračuna odbačen je, većinom glasova.
Dražen Kovač

Izvor: 2900