Arhiva 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:03.

Kad Međimurci opale Springsteena

Barakama bivšeg GK-a Međimurje u Čakovcu jednom tjedno odzvanjaju hitovi svjetski popularnog rockera Bruca Springsteena. Na spomenutoj lokaciji svoje probe održava prva i zasad jedina glazbena skupina u Hrvatskoj, a koliko nam je poznato, i u široj regiji, koja izvodi skladbe legendarnog „the Bossa“. Što amaterske, što školovane glazbenike, a sve redom Springsteenove fanove, okupio je međimurski fotograf Vjeran Žganec Rogulja koji je, osim u fotografiju, zaljubljenik i u glazbu.
- Sasvim slučajno, jednog dana za uho mi je zapela Springsteenova pjesma The river - balada koja me se, kako sam je iznova preslušavao, sve više dojmila. Kolega Robert Srnec s Radio Čakovca, koji je po meni i najveći fan Bruca Springsteena u Međimurju, zatim mi je snimio 60 pjesama s različitih Springsteenovih albuma. Brzo sam se zaljubio u njegovu glazbu. Kad sam kasnije još čuo da Springsteen nikad nije nastupio u Hrvatskoj, a znam da je i kod nas iznimno popularan, rodila se ideja da osnujem bend koji će izvoditi njegove pjesme. Sve je počelo kao čisto zadovoljstvo i svojevrstan ispušni ventil nakon dnevnih obveza, no, potom su krenuli i nastupi, a u posljednje vrijeme ponude stižu i iz drugih dijelova Hrvatske, priča o počecima Junglebanda V. Žganec Rogulja.
TRENING ZA BUDUĆNOST
O tome da sastav ima dobru perspektivu govori i podatak da su njihovi koncerti tijekom prošle godine održani u nekoliko međimurskih lokala bili iznimno dobro posjećeni. Ipak, s obzirom da su Bruce Springsteen i njegov E-street band stadionski glazbenici, i u Junglebandu se u budućnosti nadaju nastupima na većim prostorima. U međuvremenu, marljivo vježbaju.
Rogulja ističe i da u svijetu ima sve više bendova posvećenih nekom od velikih imena glazbe.
- Mislim da upravo zato što su koncentrirani na uži, odnosno repertoar jednog glazbenika, svog „idola“, a ne šire, mnogi takvi sastavi svoju svirku dovedu do savršenstva. Tome težimo i mi. U Međimurju inače ima i odličnih bendova koji izvode isključivo svoje autorske pjesme, poput recimo Genove. I oni zavrjeđuju uspjeh, no, nažalost, nekad to ne dođe do šire publike, dodaje Rogulja.
Uz njega, Jungleband čine Damir Rodiger na bubnjevima, Davor Žerjav - klavijature, Ivan Goran Herman – vokal, Neven Kolarić – bas gitara, Krunoslav Lajtman – saksofon i gitara te Alen Horvat Zeko – gitara.
Velimir Kelkedi

Izvor: 3067