Arhiva 31.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

Kad nebo popusti, počinju radovi

Vrlo brzo, čim to vremenske prilike dopuste, očekuje se početak realizacije dugo najavljivanog projekta – izgradnje pješačko-biciklističkih staza na dionici državne ceste D-209 koja spaja naselja Slemenice, Mačkovec i Šenkovec.
Zamjenik čakovečkog gradonačelnika Mario Medved izvijestio je, naime, da je odabran izvođač radova. Najpovoljniju ponudu na javnom natječaju, u iznosu od 3,800.000 kuna, što je 1 milijun manje od procijenjene vrijednosti, dale su domaće tvrtke - Zajednica ponuditelja Tegra d.d. i Pavlic-asfalt-beton d.o.o.
Radi se o zajedničkoj investiciji trojca - Hrvatske ceste osigurale su 55 posto financijskih sredstava, Grad Čakovec 33,2 posto, a Općina Šenkovec 11,8 posto. Postotci dviju jedinica lokalne samouprave određeni su sukladno dužini staza koju će imati na svom području, a ugovor o spomenutom gradonačelnik Stjepan Kovač i šenkovečki načelnik Saša Horvat potpisali su u studenome prošle godine.
Što se tiče tehnikalija, dužina staza, a gradit će se s obje strane ceste izvan naselja u razini s kolnikom, bit će 3,9 kilometara. Kroz Mačkovec će staze od kolnika visinski biti odvojene rubnjakom, a široke 180 centimetara.
Na ostalim dionicama bit će široke 160 centimetara. Rok za dovršetak radova je 3 mjeseca. I tek podsjetnik - kako su najavili već ranije, Kovač i Horvat ovu će godinu nastojati iskoristiti i za pripremu projektne dokumentacije za izgradnju pješačko-biciklističke staze od čakovečke Bolnice do Šenkovca.(V.Kelkedi)

Izvor: 3066