Arhiva 11.12.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

Kakav se auto šika direktoru Zorčecu?

Prokleta poplava u Pušćinama! Nije u njoj stradala samo imovina velikog broja mještana, nego i imovina Međimurskih voda: smočio se službeni automobil poduzeća koji je danima po mokrom terenu tjerao direktor mr. sc. Josip Zorčec.
Napio se službeni citroën C 5 muljevite Drave, pa je direktor Zorčec prisiljen krenuti u nabavu drugog službenog automobila. Nabavu obrazlaže (i) dotrajalošću starog citroëna C 5 koji je posljednje atome snage utopio u poplavi. U duhu štednje, kreće u kupovinu rabljenog automobila (?). Prema obimnoj dokumentaciji koja regulira uvjete nadmetanja, Josip Zorčec traga za automobilom kakav se šika pravom gazdi: za limuzinom (4 vrata), metalik, ne daj Bože starijom od 18 mjeseci, s maksimalno prijeđenih 50.000 kilometara. Mora imati dizelski motor (suvremenijih mogućnosti koje se kriju pod oznakom HDi), sa snagom od 120 do 130 kW te radnim obujmom od 1.900 do 2.000 kubičnih centimetara. Pod minimalnim, dakle, obveznim tehničkim karakteristikama traži se i sofisticirana izvedba ovjesa (tzv. hydroactive ovjes) te automatski mjenjač sa 6 brzina.
Ako ovaj nabrojeni minimun potražite na web stranicama, nema nove limuzinice ispod 200 i “sitno” tisuća kuna. Procijenjena vrijednost ove nabave Međimurskih voda iznosi 110.000 kuna.
Poznato je da “francuska veza” između Josipa Zorčeca i Citroëna cvjeta godinama, a ove karateristike sjajno se uklapaju u jednu od skupljih, moćnijih verzija citroëna C 5.
Proizvođač na reklamnim stranicama za hidroaktivni ovjes C 5, primjerice, garantira “poseban užitak i uzbuđenje za upravljačem” jer je riječ o ovjesu koji se ne prilagođava samo uvjetima na cesti, nego i temperamentu vozača. Pa tko bi mu odolio?
Od ponuditelja, odnosno dobavljača, u Međimurskim vodama traže i ispunjavanje upitnika vezanog uz pristup kvaliteti proizvoda jer će prednost imati dobavljači koji posjeduju certificirane sustave upravljanja kvalitetom i sigurnošću. Zašto?
Zato što su se “Međimurske vode opredijelile za pružanje vrhunske kvalitete svojim korisnicima te za sprječavanje onečišćenja okoliša i ugrožavanja zdravlja ljudi te od svojih dobavljača očekuju sličan pristup”, piše u pojašnjenju priloženog upitnika.
Ponude će se u Međimurskim vodama prikupljati do 27. prosinca, a pri izboru će ključni kriterij (uz nabrojane minimalne karateristike) biti i najniža cijena.
Željka Drljić

Izvor: 3007