Arhiva 14.06.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

Kako je to Ksenija odjenula Ninu Badrić na Eurosongu?

Nastup Nine Badrić na Eurosongu u Azerbejdžanu je iza nas, a pobuđivao je najrazličitije reakcije u javnosti. Kako je u prirodi nas Hrvata da likujemo nad “pobijeđenima”, tako je bilo i s Ninom Badrić. Mediji su njezino ime uglavnom povezivali s riječju “neuspjeh”, iako je pjevačica spremno isticala kako je njezin i rad njezina tima bio sjajan.
Nismo prošli dalje u finale i to je to, govorila je bez puno drame Nina Badrić. U uskoj vezi s njezinim nastupom je haljina u koju ju je odjenula čakovečka dizajnerica Ksenija Vrbanić, pod markom XD. Po povratku s Eurosonga, K. Vrbanić osvrnula se na nastup N. Badrić rekavši kako je šlep haljine nepotrebno uzela u ruku. Dizajnerica na ovo pitanje gleda isključivo kao profesionalka kojoj je imperativ ne samo izgled odjeće koju kreira, već i način na koji se ona nosi. Iako je to uvijek ovisno o pojedincu, na pozornici bi se trebala poštivati stanovita pravila struke.
- To je toliko pretjerano da mi je pomalo dosta ove teme i najradije bih izbrisala iskustvo koje sam imala. Moj jedini komentar je da haljina nije predstavljena onako kako je to trebala biti i da se pravi dojam zapravo izgubio. To je bit mog osvrta na nastup Nine Badrić na Eurosongu, isključivo iz mog kuta kao osobe koja je osmislila haljinu za nastup - kaže za list Međimurje Ksenija Vrbanić.
Koliko su i sami u XD-u bili iznenađeni, svjedoči njihov komentar na vlastitom facebook profilu: “Polufinalni nastup naših predstavnika na jučerašnjem Eurosongu bio je totalno iznenađenje za XD. Imali smo priliku gledati Ninu zamotanu u hrpu crne tkanine nedefiniranog oblika. Što se dogodilo s haljinom... ostaje nepoznanica.”
Autorica projekta Dora Ksenija Urličić bila je pomalo neodmjerena referirajući se na Ninu Badrić. Rekla je kako “od samog početka nije vjerovala u Ninu” te da “ne bi dopustila da ima onu haljinu na kojoj se vide noge”. Konstatirala je da je Nina Badrić lijepa žena kojoj “samo treba odabrati lijepu odjeću”.
Ne vjerovati u jednu od najboljih pjevačica hrvatske scene Ninu Badrić i kvalificirati rad svjetski potvrđene dizajnerice Ksenije Vrbanić kao nešto što (eventualno) nije lijepo više govori o tome kako je Kseniju Urličić pregazilo vrijeme, nego o “prozvanim” damama.
Aleksandra Ličanin

Izvor: 2981