Arhiva 20.07.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:33.

Kaos u Palovcu: ozlijeđena tri policajca, privedeno dvanaest osoba!

 

U nedjelju navečer u Palovcu je došlo do napada veće skupine osoba na policajce koji su obavljali svoju dužnost, doznaje list Međimurje. Potvrdu događaja dobili smo u Policijskoj upravi međimurskoj.

- Policijski službenici izašli su na teren zbog dojave o narušavanju javnog reda i mira. Tom prilikom napadnuti su od strane desetak osoba, koje su stigle s dva automobila. Odmah po izlasku iz vozila nepoznati muškarci s palicama u rukama nasrnuli su na policijske službenike, koji su u cilju odbijanja napada upotrijebili raspršivače s nadražujućom tvari (suzavac). Došlo je do fizičkog napada, naguravanja i hvatanja za vrat te su tri policajca lakše ozlijeđena - potvrdio nam je informaciju Radovan Gačal, glasnogovornik međimurske policije.

Kako doznajemo do napada je došlo oko 19,30 sati. Sve je počelo u jednom kafiću u Glavnoj ulici u Palovcu. Tamo su tri posjetitelja vrijeđala drugu dvojicu. Počinitelji su se udaljili u smjeru Držimurca i Piškorovca. Policajci su ih zatekli na cesti te nastavili s prikupljanjem obavijesnih saznanja o narušavanju javnog reda i mira i u kafiću u Palovcu - pri čemu je trojac bio u policijskom automobilu. U tom trenutku s dva vozila došla je skupina od desetak Roma. Tri policajca su zadobila ogrebotine, crvenilo podlaktice i slične lakše ozljede, dok policajka nije ozlijeđena. Dio napadača sredstvima prisile zadržan je na mjestu napada, dok je dio pronađen naknadno. U svladavanju i zadržavanju napadača pomogli su i neki od građana koji su se tamo zatekli.

- Uhićeno je dvanaest osoba te se nad njima vrši kriminalističko istraživanje - kaže Radovan Gačal.

 

Izvor: 3143