Arhiva 19.07.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

Karina Zamuda nakon razgovora u policiji, puštena

Vlasnica mjenjačnice iz Štrigove Karina Zamuda (35) nenadano se pojavila 10. srpnja, rano ujutro na graničnom prijelazu Banfi, na ulazu iz Slovenije u Hrvatsku, s kojeg ju je – budući da je za njom bila raspisana potraga – policija odvela u postaju u Štrigovi.
Njenim dolaskom na granični prijelaz vjerojatno je ponajviše bila iznenađena sama policija jer, prema informacijama iz policije nakon njenog nestanka – ona nije napustila Hrvatsku!
Za mnoge koji su iščekivali pikantne detalje o cijelom skandalu s Mjenjačnicom Karina i plasirali iz povjerljivh izvora na internet portale i u novine informacije o navodnom nestanku milijuna eura i o stotinama prevarenih klijenata mjenjačnice, naslađivali se pričama o bogatašima i kulakima koji su zgubili 100, 150 ili više tisuća eura – razočaranje je bilo dvostruko:
Karina Zamuda nije nigdje pronađena i uhićena, došla je sama, ne skrivajući se (kao što je vjerojatno i izašla iz zemlje), a velike brojke počele su kopniti.
U času u kojem je Karina Zamuda postala dostupna policiji za obavijesni razgovor – protiv nje bila je tek 21 kaznena prijava zbog štete koja se procjenjivala na oko1,5 milijuna kuna.
Neslužbeno - Karina je bila u Kanadi?! Kako za taj put nije imala novaca, aviokartu platila je peglanjem kartice. Dogodilo se još nešto neočekivano: nakon obavijesnog razgovora, Karina je puštena na slobodu, a glasnogovornik međimurske Policijske uprave Krunoslav Gosarić medije je samo obavijestio da je policija sva svoja saznanja proslijedila Državnom odvjetništvu koje mora provesti daljnje pravne postupke. Posredno, preko osoba s kojima je Karina inače bila u kontaktu prije skandala s mjenjačnicom, ponuđeno joj je da ispriča svoju stranu te čudne priče u kojoj bi samo ona trebala ostati nešto kriva, ali ne i njeni klijenti koji su na svoj novac očekivali kamate iznad svake granice zdravog razuma ili kurs za otkup deviza kakav se ne može dobiti ni u kojoj banci.
Po svemu što se iz šturih policijskih informacija može zaključiti te budući da je (također preko posrednika) Karina odbila dati bilo kakvu izjavu za javnost (po savjetu odvjetnika), čini se da velikog spektakla u slučaju Mjenjačnice Karina više neće biti.
Štoviše – ni posebnog postupanja policije, nego će klijenti (koji se osjećaju prevarenima) svoje obeštećenje morati zatražiti na sudu u – privatnim parnicama!
M. Belčić

Izvor: 2986