Arhiva 05.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:59.

KATASTROFALAN POŽAR U ČEHOVCU: Višnjići ostali bez doma

U utorak, 26. studenoga, oko 1 sat izbio je požar na krovištu kuće obitelji Ivanke i Željka Višnjića u Čehovcu. Vatra je u potpunosti uništila krovište, a došlo je i do urušavanja stropa u jednoj od prostorija kuće. Sreća je što nije bilo ozlijeđenih u petočlanoj obitelji - uz roditelje, tu su djeca Nikola, Martina i Dunja. Požar su ugasile vatrogasne ekipe Javne vatrogasne postrojbe Čakovec i DVD-a Čehovec i Prelog. Inspektor zaštite od požara utvrdio je da je uzrok požara izbijanje toplinske energije kroz dimnjak na krovište kuće. S njega je iskrilo, a vjetar je iskre nosio krovu.
Šteta je velika, procjenjuje se na oko 250 tisuća kuna. Vatrena stihija obitelj Višnjićevih učinila je beskućnicima dok se kuća ne obnovi. Ovo što imam na sebi sve je što mi je ostalo nakon požara, rekao nam je Nikola Višnjić, sin vlasnika kuće, pokazujući nam zgarište. U trenutku u kojem je požar dojavljen Centru 112 vatra se već bila razgorjela. Višnjićevi je isprva nisu bili ni svjesni, misleći da to snažan vjetar baca crijep s krova.
U tragedijama i katastrofama iskazuje se i solidarnost ljudi - i ovdje se odmah našlo onih koji su htjeli pomoći. Višnjići su privremeno utočište našli kod prijatelja, a sumještani i rodbina odmah su priskočili u raščišćavanju zgarišta, kako bi se krovište pripremilo za obnovu. Grad Prelog već je osigurao materijal za to. Srednja škola Prelog, odnosno prof. Sanja Pigac, otvorila je posebni Facebook profil humanitarne akcije u kojoj se okupljaju svi koji žele pomoći. Neizmjerno smo zahvalni svima koji su nam pomogli u teškoj nesreći, rekao nam je Željko Višnjić.
Snimio
Dubravko Lesar

Izvor: 3058