Arhiva 04.04.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:21.

KNAPIĆ: Pravosuđe je rak-rana Hrvatske

Neugodna sudbina koja je zadesila Željka Knapića iz Pribislavca, u kojoj je posredovalo hrvatsko pravosuđe, navela je ovog, svojedobno vrlo uspješnog atletičara, da raznim metodama pokuša doći do svijesti građana i institucija. On ukazuje na vlastita uvjerenja i spoznaje da pravosuđe u Republici Hrvatskoj uživa status nedodirljivosti koji doslovno ništa, zasad, ne može osujetiti.
- Zastrašuje činjenica da u našoj državi postoji kasta nedodirljivih. Onih koji ne odgovaraju za svoje postupke, ma kakvi oni bili. I kada stanu na stranu kriminala, oni ne mogu odgovarati za svoja djela. Ta kasta je pravosudna. Tužitelji i suci za svoje odluke ne mogu zakonski odgovarati, oni mogu samo pogriješiti. To daje beskrajan prostor manipulacijama i zaštiti kriminala jer je sudstvu u ruke dano povjerenje koje se iskorištava. Ne postoji kriminal u ovoj jadnoj državici koju korumpirani suci ne bi mogli zaštititi. Znamo da vlast kvari, a apsolutna vlast apsolutno kvari - kaže Željko Knapić koji je u četvrtak ispred Općinskog suda u Čakovcu stajao s transparentom Pravosuđe - rak rana Hrvatske. Došetao je iz Pribislavca u Čakovec, stajao pred ulazom Suda s natpisom u rukama i na ruksaku te nakon sat vremena otišao put Varaždina u kojem je isto učinio pred tamošnjim Trgovačkim sudom. Zastao je i u našoj redakciji, rekavši da neće posustati u svojoj nakani da ljude “koji samo šute i gledaju što se događa” pobudi na građansku akciju.
Kao tele
Na internetskim stranicama s adresom www.kaotele.com Željko Knapić skuplja potpise na peticiji za skidanje imuniteta sucima i državnim odvjetnicima.
- Kao nevjerojatna žrtva pravosuđa, odlučio sam dati mali obol borbi za bolju budućnost svih nas. Deset godina borio sam se sa stoglavom pravosudnom aždajom za svoju obitelj i budućnost. I izgubio. Došlo je vrijeme da se barem desetak godina borim za opće dobro jer je to jedini način da se užas koji se meni dogodio više nikome nikada ne dogodi - priča Željko Knapić koji je na varaždinskom sudu izgubio spor osjećajući se “kao tele kod mesara”.
Na stranicama lista Međimurje smo već ispisali sudski epilog njegove priče, što danas kvalificira kao profesionalnu hrabrost.
- Samo vi ste prenijeli moju priču, samo je list Međimurje za to imao profesionalne hrabrosti i uređivačke slobode. Borio sam se s državnim institucijama u Varaždinu, a one su stale na stranu kriminala, i izgubio. Njima nije ništa sveto, ni ljudske sudbine, ni pravo i pravda, a ponajmanje zakon na koji su se zakleli da će provoditi i i štititi. Najveća pljačka privatne, moje, imovine u državi uspješno je okončana. Korumpirani varaždinski državni tužitelji izmišljali su kako bi opravdali odbacivanje kaznene prijave protiv najvećeg kamatara u državi i prevaranta Ivana Žaje - ističe Željko Knapić i na svojoj internetskoj stranici.
Za list Međimurje još jednom ponavlja kako je postao primjer “Hrvata, ponosnog vlasnika pravomoćne presude donesene bez suđenja i bez mogućnosti žalbe. Zaštita kriminala u Varaždinu poprima biblijske razmjere, štrajkao sam glađu pred uredom Mladena Bajića 2010. koji me tada primio i prao ruke od slučaja. Isto su činili i USKOK, Vrhovni sud, Ustavni sud. Za njih je to - presuđeno. Dakle, građani pred hrvatskim sudom nemaju šanse ako netko tako odluči. Mi smo kao tele kod mesara - zaključuje Željko Knapić koji je transparent Pravosuđe - rak rana Hrvatske hodajući odnio do krajnjeg juga zemlje, u Dubrovnik. Grad po grad, slovo po slovo, riječ po riječ...
A. Ličanin

Izvor: 3023