Arhiva 14.09.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

Kod Mure pronađeno radno odijelo nestalog Antuna?

Na desnoj obali rijeke Mure pronađeno je radno odijelo - hlače i jakna - na kojima stoji natpis Ina-nafta Lendava. Kako je Antun Sakač (59), za kojim mještani Žiškovca i službe tragaju već danima, nekad radio u lendavskoj rafineriji, sumnja se da bi odijelo moglo pripadati njemu. No, kako doznajemo, njegova sestra Ana Borković, kad su joj pokazali odijelo, nije se znala izjasniti pripada li ono njenom bratu.

Prethodna dvodnevna pretraga šuma i polja između Žiškovca i Vratišinca nije dala rezultata. Iako je u subotu pronađen njegov bicikl, bačen usred grmlja, Antun nije pronađen. Područje potrage stoga je prošireno. Radno odijelo pronađeno je tako na predjelu Šuderka kod Murskog Središća. Pronašao ga je mještanin Žiškovca Renato Božić, koji se priključio pripadnicima HGSS-a.

U trenucima pisanja ovog teksta HGSS ne traga za Antunom Sakačem. Naime, čekaju naputke od policije. Kako doznajemo, vjerojatno će se ići čamcima na Muru. No postoje određene nedoumice. Antun Sakač doživio je četiri moždana udara, a noga mu je zbog stare ozljede bila u izrazito lošem stanju, te se plašio čak i amputacije. Čudno je kako bi takav uspio dopješačiti do Murskog Središća. Među mještanima proširila se i priča da su psi tragači pratili njegov trag do jedne prometnice te ga u tom trenutku izgubili. Proširile su se među njima stoga priče da je ušao u neki automobil. Za sad, sve ove priče su u sferi "rekla-kazala", no budući da je potraga u ovim trenucima zaustavljena, jasno je da stvar ne ide glatko. Podsjetimo, sestri Ani na stolu je ostavio oproštajno pismo.

Prethodne članke o ovoj temi pročitajte na poveznicama:

http://www.medjimurje.hr/clanak/3150/2015-09-08/ni-traga-ni-glasa-od-prvog-vratara-dinama-iz-ziskovca

http://www.medjimurje.hr/clanak/3150/2015-09-08/antun-sakac-sestri-ani-ostavio-je-oprostajno-pismo

Izvor: 3151