Arhiva 04.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Konačno nova dvorana OŠ U Pleškovcu

Radovi na dogradnji objekta Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića u Pleškovcu i izgradnji pripadajuće sportske dvorane završeni su. Projekat koji je okupirao puno pažnje ovdašnje javnosti, zbog prekida radova i ponovnog traženja izvođača, završava na najbolji način - svečanošću otvaranja uoči početka nove školske godine.

Otvorenje je zakazano za petak, 5. rujna, u 11 sati, a prema trenutnim saznanjima, odazvat će mu se ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Branko Grčić sa suradnicima. Pripreme za protokolarni dio obavljaju se u uredu Općine Sv. Juraj na Bregu, a u školi koja je uvijek imala što pokazati okupirani su programom kojim će se predstaviti sami učenici.

Za petak je najavljeno da će škola i dvorana biti otvoreni do 19 sati, kako bi i roditelji učenika uspjeli u popodnevnim satima doći razgledati novi prostor.

- Pozvat ćemo u goste i ministra znanosti, obrazovanja i sporta Vedrana Mornara jer smatramo da završnica ovako velikog projekta jedne osnovne škole zaslužuje i njegovu pozornost. S obzirom da su nam rokovi priprema kratki, ne znam koliko će nam ministar moći udovoljiti, ali pokušat ćemo. Školski dio programa je na učiteljima i učenicima. Uvjeren sam da se svi raduju završetku ove izgradnje, vidim to po reakcijama i interesu za korištenje dvorane od 704 kvadrata. Djeci će nastava tjelesne i zdravstvene kulture biti potpunija nakon dugogodišnjeg vježbanja u prilagođenoj učionici, a mnogim rekreativcima ovdje će biti adresa okupljanja i treninga. Moramo se samo pobrinuti da vrijeme bude dobro raspoređeno, pa će svi biti zadovoljni, ističe načelnik Općine Sv. Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović. Izgradnja je stajala 13 milijuna kuna, a u tom je iznosu Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a sudjelovalo s 8 milijuna kuna. Ostatak je osiguran iz županijskog proračuna i dobrim dijelom kreditnim zaduženjem Općine Sv. Juraj na Bregu. (al)

Izvor: 3097