Arhiva 16.08.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

Konačno sklonište dostojno napuštenih i napaćenih životinja!

Ured Državne uprave pravovaljanima je proglasio odluke izvanredne izborne skupštine Udruge za zaštitu životinja Prijatelji koju je sazvala Aleksandra Hampamer, dugogodišnja volonterka u ovoj asocijaciji koja je putem nadležnih instanci inicirala istragu vezanu uz financijsko poslovanje bivšeg rukovodstva Udruge. Pravosuđu ostaje bivše rukovodstvo, a azilu i životinjama svanuli su novi dani.
Predsjednica Udruge za zaštitu životinja Prijatelji sada je Aleksandra Hampamer, a dopredsjednicama su imenovane Klaudija Perhoč i Ljiljana Maljković. U sastavu Upravnog odbora rade i Vlatka Erceg te Martina Blažničić, a Udruga trenutno broji 69 članova. U azilu su zaposlene i 3 (nove) osobe: jedan djelatnik putem programa javnih radova te dvoje zaposlenika Udruge. Dvije trećine članova su bivši volonteri Prijatelja koji su svojevremeno napustili asocijaciju zbog nepravilnosti u radu i zapuštanja životinja članova bivšeg rukovodstva, saznajemo od predsjednice Aleksandre Hampamer koja je inzistirala da u novom “režimu” obvezno dvije osobe moraju biti potpisnici financijskih dokumenata:
- Nakon preuzimanja Udruge, dočekao nas je ogroman posao: od čišćenja i uređenja skloništa do ažuriranja dokumentacije, no, veći dio već smo obavili zahvaljujući velikom odjeku naših volontera radnim akcijama koje smo proveli. Samo smeća smo nakupili za dva kamiona, a naišli smo i na određen broj prilično mršavih pasa. Tragovi nemara bili su vidljivi i na zapuštenim zdjelicama za vodu i hranu. No, to smo sada riješili, u što su se uvjerile i volonterke iz Njemačke koje su nas nedavno posjetile i iznenadile se novim licem azila. Riječ je o osobama koje redovito dolaze u sklonište i dobro se sjećaju ranije situacije. Ustanovljenem novog rukovodstva u našoj udruzi, nastavljena je i suradnja s njemačkom organizacijom Tierwald, jednim od najvećih donatora Prijatelja. Tijekom rujna sazvat ćemo još jednu skupštinu, kako bismo uključili još članova koji su ranijih godina napustili udrugu, kao i predstavnike Grada Čakovca, Županije i ostalih jedinica lokalne samouprave - kaže A. Hampamer.
7 PASA UDOMLJENO U 7 DANA
U prvih 7 dana, otkada je novo rukovodstvo preuzelo vođenje Udruge i skloništa, udomljeno je 7 pasa.
- Ukinuli smo naknadu koju su ljudi ranije plaćali prilikom udomljenja (za čipiranje, sterilizaciju i cijepljenje), s time da nam je svaki prilog dobrodošao. Osobito u ovoj situaciji u kojoj smo trenutno. Kritično nam je za hranu jer smo prilikom preuzimanja skloništa naišli tek na nekoliko vreća krekera, a u azilu se nalazi oko 250 pasa. Novca na računu trenutno nemamo, no, uspjeli smo riješiti većinu dugova. Ostalo nam je otplatiti otprilike 10.000 kuna za doprinose bivšim djelatnicima Udruge. Zato i putem medija apeliramo na ljude da nam pomognu. Uveli smo još jednu novost: prilikom udomljenja sami odvozimo pse u novi dom kako bismo provjerili uvjete. Svi koji žele udomiti psa mogu se najaviti putem telefona 091/89-88-004, a fotografije životinja iz azila nalaze se i na našoj web stranici www.prijatelji-zivotinja.org - kaže Aleksandra Hampamer.
Željka Drljić

Izvor: 2990