Arhiva 03.06.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

KONAČNO: VLADA RH BEZUVJETNO DODIJELILA VOJNE OBJEKTE ŽUPANIJI

Nije ekskluziva jer je rečeno na konferenciji za novinare danas prijepodne, ali je svakako dobro došla vijest.

Objavili su je međimurski župan Matija Posavec i predsjednik Skupštine MŽ Mladen Novak i istaknuli da je odlukom Vlade Republike Hrvatske, na današnjoj 231. sjednici donesen zaključak kojim se Međimurskoj županiji bezuvjetno daruju objekti i zemljišta bivše vojarne u Čakovcu, kao i pripadajući dio vojnog poligona "Gmajna". Time je država, točnije Ministarstvo obrane RH u potpunosti otpisalo dug Međimurskoj županiji za vojarnu.

Također, time je van snage stavljen Zaključak donesen prije punih osam godina, a prema kojem je Županija dobila obavezu osiguravanja skladišnog prostora za potrebe MORH-a.

- Ovime se oslobađamo obaveze od 10 milijuna kuna, ali složit ćete se da pitanje vojarne više ni nije toliko pitanje financija, već same poruke, pitanje odnosa s kojim smo do sada bili nezadovoljni prema Međimurju te pitanje ispravljanja pogrešaka onih koji su pod tim uvjetima pristali na njih. Ovime se samo izjednačujemo sa svima drugima i rješavamo se velikog problema koji nam je bio na teret - rekao je župan Posavec zahvalivši pritom Mladenu Novaku na lobiranju da se ovakav zaključak donese u što skorijem roku.

- Za ovaj kratki zaključak koji je danas bio na sjednici Vlade trebalo je uložiti puno truda i energije, iako su problem pokušavali riješiti i drugi, mi smo uspjeli, napravili pravi posao. Način na koji smo to napravili pokazuje smjer kako to moramo i raditi ubuduće, jedino se tako dobivaju pravi rezultati - rekao je Novak.

Prvo si sam pomozi...

Uz već postojeće sadržaje u bivšoj vojarni, planiraju se projekti otvaranja Studentskog doma, restorana, laboratorija za potrebe studenata MEV-a.

- Naš je cilj da sve ono što Županiju opterećuje riješimo i da otvorimo perspektivu za buduće investicije, a ne samo da saniramo dugove proteklih razdoblja koja nas ograničavaju u bilo kakvom daljnjem razvoju. Mislim pritom na cijelo Međimurje - naglasio je Mladen Novak.

 

Dug Međimurske županije ovime se smanjio za skoro 40 milijuna kuna od preuzimanja vlasti kad je iznosio 62 milijuna kuna. 

Izvor: 3136