Arhiva 17.08.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

Košarkaška groznica trese Hrvatsku i Međimurje

Nešto malo manje od tri tjedna dijeli nas od Europskog prvenstva u košarci koji se ove godine po prvi puta u povijesti igra u četiri države. Zemlje domaćini su Francuska, Njemačka, Latvija i Hrvatska koja će svoju skupinu ugostiti u zagrebačkoj Areni.

 

Četiri uvodne skupine igraju se tako u četiri zemlje, a prve četiri momčadi iz svake skupine idu u osminu finala. Svi susreti od osmine finala pa do kraja igraju se u Francuskoj. Hrvatska je smještena u skupinu C gdje će nam protivnici biti Slovenija, Grčka, Makedonija, Gruzija i Nizozemska. EuroBasket 2015 otvaramo protiv Slovenije 05. rujna s početkom u 21 sat. Sve ulaznice možete kupiti kroz sustav Eventim na njihovim internet stranicama, ali i na kioscima tiska, te raznim benzinskim postajama.

 

Podsjetimo, Hrvatska je pripreme za EuroBasket 2015 započela u Toplicama Sveti Martin, a prošlog su petka odigrali pripremni susret u Areni Zagreb protiv Njemačke predvođene jednim od najboljih Europskih košarkaša ikad, Dirkom Nowitzkim. To nisu propustili niti ljubitelji košarke iz Međimurja te ih je mnogo išlo pogledati taj susret. Bili su tamo košarkaši Međimurja iz Čakovca, Donjeg Kraljevca, Rudara iz Murskog Središća, Kotoribe, a vjerojatno i ostalih klubova, ali navede smo uspjeli pohvatati na fotografijama.

 

Izvor: 3147