Arhiva 22.05.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:22.

KOTORIBA: 10. dani šibe i ribe

U subotu, 25. i nedjelju, 26. svibnja održat će se jubilarni Dani šibe i ribe - gastronomske, turističke i zabavne manifestacije koja je već odavano postala zaštitni znak mjesta i uvijek se održava posljednjeg vikenda u mjesecu svibnju.
Program će se odvijati na prostoru kod nove škole, a započet će s RIBIJADOM u subotu, 25. svibnja, u 14 sati. Bit će to natjecanje mjesnih udruga u kuhanju fiša i pripremanju pečene ribe. Finalni proizvodi kasnije će biti besplatno podijeljeni posjetiteljima.
Sve to će se odvijati u parku kraj željezničke pruge. U 19 sati bit će zabavni program ispod šatora i u njemu će nastupiti pjevač Nano Prša & Kontrast bend.
U nedjelju, u 10 sati započet će izložbeno-prodajni sajam predmeta od šibe, rukotvorina i licitarskih proizvoda, a taj će dio započeti uz svirku Zodiak benda.
U 14 sati na otvorenom košarkaškom igralištu bit će održan bogat kulturno-zabavni program u kojem će nastupiti KUD Kotoriba, Kotoripske mažoretkinje, Pjevački zbor KUD-a Skrad iz Primorsko-goranske županije, Đura z Međimurja, Folklorna skupina OŠ Kotoriba. U okviru toga najzaslužnijim pojedincima i udrugama bit će dodijeljena prigodna priznanja povodom 10. obljetnice spomenute manifestacije. U 17 sati započet će zabava uz svirku Zodiak benda.
Tijekom cijele nedjelje za posjetitelje će biti otvorena mjesna etnozbirka, a moći će se razgledati i znamenitosti mjesne crkve. Kao i ranijih godina, bit će organiziran besplatan prijevoz vlakom od Varaždina do Kotoribe, sa zadržavanjima na usputnim stanicama. Polazak vlaka iz Varaždina je u 10,22 sata, a povratak iz Kotoribe u 19,20 sati.
Manifestacija će imati svoje posebnosti, a to će ovaj put biti lov ribe iz bazena, prezentacija pletenja proizvoda od šibe kojom će se moći vidjeti sve faze nastanka tih proizvoda. Nudit će se i gastronomski kotoripski specijalitet - šaran na rašljama.
Ovaj događaj organizira Općina Kotoriba, uz potporu Udruge prijatelja prirode i ribolova Žužička Kotoriba.
M. Grubić

Izvor: 3030