Arhiva 30.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

KOTORIBA: Praznik šibe i ribe

U subotu, 31. svibnja i nedjelju, 1. lipnja Općina Kotoriba organizator je i domaćin turističko-gastronomske manifestacije Dani šibe i ribe. Sve aktivnosti odvijat će se na prostorima kod nove škole na kojima će biti izložbeno-prodajni sajam predmeta od šibe, rukotvorina i autohtonih proizvoda, kao i priprema domaćih ribljih specijaliteta.
Sve će započeti u subotu, u 14 sati Ribijadom - natjecanjem mjesnih udruga u kuhanju fiša i pripremanju pečene ribe, uz besplatnu degustaciju.
Istovremeno će u 15 sati biti održan okrugli stol na temu EU projekta Aqua agropromoviranje noviteta na području slatkovodnog ribničarstva, da bi sat kasnije u sportskoj dvorani započeo ženski odbojkaški turnir. U 18 sati započet će zabavni program ispod šatora, uz nastup glazbenog sastava Dobre vibracije.
U nedjelju se u 10 sati otvara sajam predmeta od šibe, rukotvorina, autohtonih i licitarskih proizvoda.
U 14 sati ispod šatora započet će zabavni program u kojem će se predstaviti TS KUD-a Kotoriba, Mažoretkinje Kotoribe, Pjevački zbor OŠ Jože Horvata Kotoriba i KUD Kaštel Pribislavec. Manifestacija će završiti uz veliku zabavu na kojoj će svirati Dobre vibracije.
Postojat će mogućnost razgleda Etnozbirke, župne crkve i ostavštine književnika Jože Horvata.
Posebnost ove priredbe bit će lov ribe u bazenu, zabavni park, prezentacija pletenja proizvoda od šibe i kušanje šarana pripremljenog na rašljama.
Za sve namjernike izvan Kotoribe organiziran je besplatan prijevoz vlakom koji iz Varaždina kreće u 11 sati i staje na svim usputnim stanicama. Povratak vlaka iz Kotoribe je u 18.30 sati.

M. Grubić

Izvor: 3083