Arhiva 11.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Kotoriba slavi Dan općine

Općinski načelnik Kotoribe Ljubomir Grgec i njegov zamjenik Roberto Ujlaki održali su sastanak s predstavnicima mjesnih udruga kako bi se dogovorili program obilježavanja ovogodišnjih Dana Kotoribe uz svetkovinu Uzvišenja svetog križa (Jesensko križevo). Uz Općinu Kotoriba, nositelji aktivnosti su članovi MNK Klub 75.

Već su održani nogometni i odbojkaški turniri, gađanje zračnom puškom, ribička natjecanja…

Nastavak slijedi ovaj vikend. Za petak, 12. rujna, s početkom u 19 sati najavljena je svečana sjednica Općnskog vijeća, uz dodjelu javnih priznanja, a od 20 sati ispod šatora kod škole započinje rock večer uz svirku sastava Dobre vibracije. Subotnja događanja započinju od 14 sati, kada će se na prostoru kod škole održati Općinske igre bez granica u kojima će se ekipe, sastavljene od članova udruga, natjecati u pet zanimljivih disciplina. Uz to će ispod šatora istovremeno kotoripske udruge pripremati bograč od divljači koji će se moći besplatno  degustirati. U 15 sati u holu OŠ Jože Horvata Kotoriba bit će otvorenje izložbe filatelije i numizmatike te ručnih radova članica Društva žena. Večer završava zabavom uz Tango bend.

U nedjelju, 14. rujna je mjesno proštenje, a od 11 sati u župnoj crkvi bit će služena koncelebrirana sveta misa. Od 14 sati iz centra Kotoribe prema šatoru kod OŠ kreće mimohod uz pratnju Puhačkog orkestra općine Donja Dubrava i vozila Oldtimer kluba Međimurje. U 15 sati bit će svečana primopredaja novog vatrogasnog kombi-vozila DVD-u Kotoriba, nakon čega započinje zabavni program ispod šatora u kojem će sudjelovati Mažoretkinje Kotoribe, KUD Kotoriba, pjevači i folkloraši OŠ Jože Horvata i gosti iz KUD-a Klanjec. U okviru programa bit će i podjela priznanja za akciju Kotoriba – međimurski cvjetnjak za najljepši prozor, balkon i okućnicu te podjela priznanja najboljim ekipama na malonogometnom i odbojkaškom turniru i Općinskim igrama bez granica. Potom slijedi zabava na kojoj će svirati kotoripski glazbeni sastav Pisofkejk.(mg)

Izvor: 3098