Arhiva 10.08.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Kotoripski vinski gulaš najbolji u centru svijeta

Na središnjem gradskom trgu u Ludbregu u subotu, 30. srpnja održana je još jedna priredba u ciklusu Cajnger plac, nove ludbreške ljetne manifestacije. No, nije sve bilo potpuno novo. Naime, održan je i već dobro poznat Novinarski kotlić u centru svijeta. Četrnaest ekipa iz uredništava s područja sjeverozapadne Hrvatske natjecalo se u kuhanju vinskog gulaša. Za kuhanje su novinari imali dva sata vremena, a svaka je ekipa pažljivo odabranim začinima gulašu dala svoj «štih». Prema odluci ocjenjivačkog suda, nabolji gulaš pripremila je ekipa Radio Međimurja iz Kotoribe kojoj je pripala i prva nagrada. Kotoripska ekipa, već po običaju, bila je u sastavu Alen Fuš i Antun Horvat, a nastupila je peti put. Kuhari Lista MEĐIMURJE Ivica Jurgec i Tomislav Horvat, koji su dosad dva puta bili prvi, iskazali su se i ovaj put, pa je njihov gulaš nestao za desetak minuta.
Od međimurskih ekipa, nastupili su predstavnici e.MEĐIMURJA Franjo Mesarić – Frenki i Željko Pokupec – Šero te Lirske duše iz Podturna u sastavu Ivan Zrna i Jerko Antalašić.
Organizatori Novinarskog kotlića i ove su godine bili Pučko otvoreno učilište Dragutin Novak i Turistička zajednica Grada Ludbrega, a ono što ovu priredbu izdvaja od sličnih izuzetna je gostoljubivost te visoka razina profesionalnosti i ozbiljan pristup poslu. Natjecanje u kuhanju vinskog gulaša pratio je dogradonačelnik Božidar Hajsok (koji je bio predsjednik ocjenjivača) te uvijek dobro raspoložen Branko Dijanošić, direktor Pučkog otvorenog učilišta. U organizaciji se istaknuo i nezaobilazan Ivica Kolmar.
Osim u vinskom gulašu, posjetitelji su mogli uživati i u brojnim drugim zanimljivostima koje je krasila subota Cajnger placa. Pregršt izlagača, igraonica za najmlađe, vožnja u kočiji i glazba tamburaša samo su dio šarolike ponude te manifestacije. U tom je okviru i Radio Ludbreg obilježio 45 godina postojanja. Čini se da su organizatori uspjeli ostvariti svoj cilj jer trg je uistinu oživio. Osim što je kiša malo pokvarila ukupan dojam…(gu)

Izvor: 2937