Arhiva 12.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

Kraljeve trešnje u Kraljevom vrtu

Muzej Međimurja Čakovec i ove je godine u prostoru Memorijalne zbirke Ladislava Kralja Međimurca u Čakovcu organizirao tradicionalnu kulturnu manifestaciju Kraljeve trešnje u kojoj je druženje u dvorištu rodne kuće jednog od najpoznatijih međimurskih slikara starije generacije uveličao veliki broj djece iz OŠ Prelog, kao i učenika Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec. Zanimljivo je da su današnji program popratila i djeca, učenici iz Poljske, čime je ovogodišnji program dobio i međunarodni karakter.

Izuzetno mi je drago vidjeti ovoliki broj djece danas tu, u Kraljevom vrtu i nadam se da će tako biti i ubuduće, rekla je prilikom otvaranja samoga programa Sandra Herman, zamjenica župana Međimurske županije.

 Kraljeve trešnje su tradicionalni program koji se organizira početkom lipnja, s ciljem promicanja života i djela jednog od najpoznatijih međimurskih slikara Ladislava Kralja Međimurca te popularizacije prostora u kojem je umjetnik živio i stvarao. Danas su trešnje bile posebno slatke i bilo je zadovoljstvo gledati našu djecu kako uživaju u programu, ali i u samom prostoru, naglasio je voditelj projekta revitalizacije memorijalne zbirke Ladislava Kralja Međimurca Zlatko Bacinger.

Izvor: 3089