Arhiva 20.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

Krampusi djecu natjerali u vrisak i plač!

Nekim će mališanima ovogodišnje Nikolinje, vrlo vjerojatno, ostati u ružnom sjećanju. - Vrisak i plač, tim riječima opisao je jedan od naših čitatelja dječju reakciju na pojavu, očito prerealističnih krampusa, tijekom manifestacije dočeka svetog Nikole u centru Čakovcu, u subotu, 7. prosinca, u organizaciji gradske Turističke zajednice. - S ovakvim krampusima Nikolinje se pretvorilo u horor, kaže čitatelj, dodajući da su, osim mališana, i brojni odrasli s nevjericom reagirali na čudovište.
Direktorica čakovečkog Turističkog ureda Ivana Maltar tvrdi kako tome nije tako.
- Krampusi su neizostavan dio priče o svetom Nikoli i, kao takvi, obilježili su drugi advent. Moram priznati da je atmosfera u gradu bila odlična. Smatram da se postigao pravi adventski štih, kaže Maltar, dodajući da vriskova i plakanja nije bilo.
Krampusi koji su sudjelovali na čakovečkom Nikolinju došli su, navodi, iz Svetog Martina na Muri. Riječ je o suradnji čakovečke i Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri, a i u samome Svetom Martinu na Muri protekli je vikend održana manifestacija Krampuslauf koja je dio adventske tradicije i u brojnim austrijskim gradovima, zaključuje Maltar. (V. Kelkedi)

Izvor: 3060