Arhiva 16.09.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

Kreće istraga protiv Andreja Gregorca i Stanorada

 

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1952.) i trgovačkog društva zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene ili poslovne isprave. Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o Andreju Gregorcu, bivšem direktoru Stanorada.

 

Prvo ga osnovano sumnjiče da je od ožujka 2013. do svibnja 2014. godine, kao direktor trgovačkog društva upravitelja stambenih zgrada, bez znanja i odobrenja predstavnika suvlasnika zgrada, nalagao da se novac od zajedničke pričuve s njihovih računa uplaćuje na račun Stanorada. Taj se novac smio koristiti samo za plaćanje troškova održavanja i poboljšanja stanja zgrada.

 

Osnovano se sumnja da je radi prikrivanja takvih uplata nalagao "da se sastave ugovori o pozajmicama s računa stambenih zgrada drugookrivljenom društvu iako predstavnici suvlasnika zgrada nisu sklopili takve ugovore niti pozajmili novac drugookrivljenom društvu", navodi odvjetništvo. Na taj način nepripadno je u korist Stanorada zadržao više od 130 tisuća kuna.

 

Nadalje, osumnjičen je i da je Stanoradu kroz osiguranje zgrada priskrbio više od 450 tisuća kuna, u razdoblju između sprnja 2011. i lipnja 2014. godine.

 

- Nakon što su 152 stambene zgrade kojima je drugookrivljeno društvo bilo upravitelj sklopile ugovore o osiguranju s osiguravajućim društvom uz plaćanje premije osiguranja u visini od 1,19 kuna po kvadratnom metru površine, naložio je da zgrade uplaćuju premiju na račun drugookrivljenog društva u iznosu od 2,00 kune po kvadratnom metru površine, a drugookrivljeno društvo je potom platilo osiguravajućem društvu iznos premije obračunat po 1,19 kuna po kvadratnom metru površine - navodi odvjetništvo.

 

Razliku od 0,81 kuna po kvadratu Stanorad je tako nepripadno zadržao za sebe.

 

 

 

 

 

Izvor: 3151