Arhiva 01.08.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

Kreću ovrhe!

Gradska uprava Murskog Središća pokrenut će postupke ovrhe za sve koji su dužni za komunalnu naknadu i ostala potraživanja starija od šest mjeseci. Prema odluci stručnog kolegija gradonačelnika Dražena Srpaka, svi oni čiji je dug veći od pet tisuća kuna (što je otprilike sedam godina neplaćanja komunalne naknade) suočit će se i s ovrhom na nekretninama, a 1. prosinca ove godine, u skladu s Općim poreznim zakonom, na službenoj web stranici Grada javno će se objaviti lista dužnika s dospjelim valutama plaćanja.
U Gradu tvrde da su prisiljeni krenuti u ovrhe jer je dug samo s osnova komunalne naknade porastao na više od milijun kuna. Krajnje je nekorektno prema onima koji komunalnu naknadu redovito plaćaju da se dužnici nekažnjeno “šlepaju”, a zanimljivo je da su najuredniji platiše - umirovljenici.
Zato najveća dugovanja imaju dobrostojeći i ugledni građani Murskog Središća koje bi jedino javna objava mogla natjerati da plate svoj dug. Namjera nije financijska represija, tvrde u Gradu - i dalje će se tolerirati kašnjenje plaćanja do dva čeka zaredom, ali sve iznad toga bit će podložno ovrsi...(vt)

Izvor: 3040