Arhiva 11.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Krila Pustakovca - nova kulinarska manifestacija

Nedjeljno popodne u Donjem Pustakovcu bilo je rezervirano za izuzetno atraktivnu i jedinstvenu priredbu pod nazivom Krila Pustakovca. Događaj je to simboličnog naziva na kojem su se, ne bez razloga, pekla pileća krilca. Naime, Donji Pustakovec poznat je kao malo selo s puno uzgajivača peradi, pa tako ni proštenje nije prošla bez delicija od piceka.

Uključili su se gotovo svi pustakovečki picekari koji su donirali piletinu za natjecanje u pečenju krilca: obitelji Blažeka, Blagus, Herman i Jančec. Oformljene su tri ekipe za pečenje: Sela, Brega i Kota. Njihovu uspješnost ocijenio je finalist Masterchefa Marko Palfi. Treće mjesto dodijelio je ekipi Sela čiji su članovi bili Mario Mihocek, Ivana Dijana Hlišć te Luka i Saša Crikvenčić. Drugo mjesto osvojili su Saša Kramar i Jelena Špoljar iz ekipe Kota, a nagradu im je uručio županijski vijećnik Darko Horvat. Titulu najboljih u pripremi pilećih krilca odnijeli su Jurica Kos i Lana Strahija, predstavnici ekipe Brega, a njima je nagradu uručio načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat.

Posebne zahvalnice bile su uručene Marku Palfiju za ocjenjivanje, aviomodelarima za dolazak unatoč cjelodnevnoj kiši, Klubu mladih Pustakovčan za veliku pomoć u organizaciji te predsjedniku MO-a Donjeg Pustakovca Igoru Ivkoviću za organizaciju cijele manifestacije.

Uz ples, hranu i dobru atmosferu, grupa Vulkan goste je zabavljala do jutarnjih sati.

E. Govedić

Izvor: 3098