Arhiva 11.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

KRIŠTANOVEC: Izdali su nas vlastiti koalicijski partneri!

Premda je od lokalnih izbora prošlo gotovo godinu i pol dana, kandidati koalicije SDP-HNS-MDS Damir Bakač, Dragutin Medlobi i Zdravko Horvat za sastav tamošnjeg Vijeća mjesnog odbora ne mire se s njihovim rezultatima. Smatraju da je bilo kršenja izbornih pravila, što se sporadično spominjalo i u pitanjima pojedinih vijećnika na sjednicama Gradskog vijeća Čakovca. Nezadovoljnici iz Krištanovca izrazili su želju da putem naših novina široj javnosti objasne što ih tišti.

- Ne želimo sudjelovati u radu Vijeća čijem je sastavljanju prethodilo kršenje Zakona o lokalnim izborima. S time su upoznati i Gradsko izborno povjerenstvo, Ured državne uprave u Međimurskoj županiji, gradonačelnik Čakovca, ali i DORH, no, svo ovo vrijeme nitko nije ništa poduzeo. U glasačkoj kutiji u Krištanovcu na dan izbora bio je listić više u odnosu na broj zaokruženih birača na biračkoj listi - 251, umjesto 250. Netko je iz biračkog odbora zaokružio jednu biračicu koja se uopće nije odazvala izborima, što je i sama potvrdila pisanom izjavom. Zbog  te nepravilnosti, koalicija SDP-HNS-MDS tražila je da se izbori ponove. Nažalost, do toga nije došlo jer nekim političarima to nije odgovaralo. Bilo nam je rečeno neka ne ulažemo prigovor i žalbu, unatoč čvrstim dokazima o nepravilnostima. Sve smo ipak prijavili Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu koje je nakon višemjesečne istrage zaključilo da se „ne zna tko je niti s kojim ciljem zaokružio spornu biračicu“. 

No, ni nakon toga nismo odustali. Međutim, od prosinca prošle godine gradonačelnik nam se ne javlja na telefon, ne odgovara na poruke elektroničke pošte. Početkom travnja uputili smo mu i službeni pisani zahtjev za prijam, no, odgovor također nismo dobili, naprosto nas ignorira i omalovažava. Krajem travnja, umjesto da osobno dođe, poslao je svoje zamjenike Marija Medveda i Romana Bogdana.

U srpnju smo sastanak pokušali dogovoriti posredstvom Nenada Hranilovića (predsjednika čakovečkog HNS-a, op. nov.), no, i to je bilo bezuspješno. Izigrali su nas i izdali vlastiti koalicijski partneri. Očito smo im potrebni samo dok su izbori. U Krištanovcu je tako i dalje na vlasti Nezavisna lista Dušana Mikolaja - osobe koja iza sebe ima sumnjivu prošlost.

Ozračje u mjestu trenutno je „hladno“. Mještani su izmanipulirani i posvađani, što je primijetio i sam župnik Župe Vratišinec, nazvavši mjesto „kantom za smeće“. Dajemo mu za pravo, no, treba znati i tko je kreator te „kante“ i zašto je stanje takvo kakvo jest. Tražimo zbor građana i ponavljanje izbora te očitovanje gradonačelnika, kažu Bakač, Medlobi i Horvat.

Incident na cesti

Jedan od njih - Zdravko Horvat, svjedoči i o incidentu koji se dogodio 1. kolovoza na cesti Krištanovec - Slemenice. 

Upravljao sam traktorom dok me na cesti Krištanovec - Slemenice prvog kolovoza presreo Srećko Mrazović (HDZ) koji je bio u svom automobilu sa suprugom. Došlo je do verbalnog konflikta, a nakon toga i do fizičkog sukoba, a sve zato što je naša koalicija podnijela kaznenu prijavu zbog nepravilnosti na prošlogodišnjim izborima. 

Nakon sukoba, pozvao sam policiju. Završili smo na sudu te smo oboje kažnjeni zbog narušavanja javnog reda i mira. Presudom nisam zadovoljan. Bio sam napadnut, no, ipak sam odustao od žalbe, smatrajući da ne bi bila prihvaćena. Zanimljivo je da je svjedokinja, supruga Srećka Mrazovića, na sudu dala izjavu koja se kosila s onom njezinog supruga.

Velimir Kelkedi 

Izvor: 3098