Arhiva 14.01.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

Krištanovečki vatrogasci održali redovnu godišnju skupštinu

Prvo ove kalendarske godine, Dobrovoljno vatrogasno društvo Krištanovec, prošle je subote u tamošnjem Društvenom domu, održalo redovnu godišnju skupštinu. Osim o radu u prethodnoj godini, raspravljalo se i o planovima za tekuću. Skupštini su pored članova DVD Krištanovec prisustvovali i dopredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice i predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mario Medved, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, predsjednik MO Krištanovec Dušan Mikolaj, ravnatelj Javne vatrogasne postrojbe Čakovec Mladen Kanižaj te predstavnici DVD-a s  područja Čakovca i županije.

 

Pozdravljajući okupljene, gradonačelnik Kovač istaknuo je važnost dobrovoljnih vatrogasnih društava na gradskom području, jer su zahvaljujući njihovom radu i organiziranosti u prošlogodišnjoj poplavi spriječene veće štete. U njihovoj uspješnosti zaslugu ima i Grad Čakovec, koji svojim proračunskim sredstvima podupire rad i nabavku opreme. Ni krištanovečki DVD nije iznimka, rekao je Kovač čestitajući im na rezultatima koje su postigli u 2014. 

 

Dopredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Mario Medved, pozdravljajući nazočne govorio je o važnosti DVD-ova u sustavu sprječavanja nesreća i pravodobne intervencije. Krištanovečki DVD sa svojim kvalitetnim radom ističe se na svim poljima, a upravo zahvaljujući takvom angažmanu, kod nas stvari funkcioniraju, naglasio je Medved.

 

Podnoseći izvješće, predsjednik DVD-a Srećko Mrazović osvrnuo se na sve što je urađeno u prethodnoj godini. Što se tiče planova za 2015. godinu, u ovoj godini društvo očekuje obilježavanje 90-te obljetnice postojanja. Također, izmijenjen je i Statut DVD-a, odnosno usklađen s odredbama novog Zakona o udrugama. Podijeljena su priznanja i zahvalnice, a uručene su i diplome za položena vartogasna zvanja.

Izvor: 3116