Arhiva 02.05.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

Krivolov je prerastao u organizirani kriminal!

U subotu, 14. travnja, u popodnevnim satima iz akumulacijskog jezera HE Dubrava kod Preloga, nedaleko marine ribočuvari Saveza sportskih ribolovnih društava Međimurja izvadili su (strogo zabranjene za izlov) ribolovne mreže ukupne dužine preko 280 metara, takozvane zapletače.
Ribočuvari su išli u akciju na dojavu sportskog ribiča koji je svojim priborom zakačio mrežu, a mreže su do sada najveće koje su ribočuvari izvadili iz vode.
Podnijeta je i kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja, a Zoran Pfeifer, predsjednik Saveza sportskih ribolovnih društava Međimurja, ogorčen je pojavom još jednog dokaza da se na međimurskim vodotocima odvija nesmiljen krivolov:
- Ovo je katastrofa, još jedan dokaz da postoji upravo organiziran kriminalni krivolov s kojim mi u Savezu kao amateri ne možemo izaći na kraj. I uz svu našu organiziranost, volju i želju. Ipak smo mi samo amateri i volonteri koji svoje slobodno vrijeme ponajviše koristimo kako bismo vodili brigu o prirodnom blagu kakve su međimurske slatke vode, čuvamo njihov okoliš, poribljavamo, ali ne možemo uz te vode i dežurati ili ih danonoćno kontrolirati. Profesionalce, kojima je zapravo posao čuvanje prirodnih blaga, to - usudio bih se reći - niti ne zanima.
Deklarativno da, jako su zainteresirani i tobože angažirani, ali praktično ne, kao da se to nikog na svim razinama, ne tiče. (MB)

Izvor: 2975