Arhiva 09.11.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

Krmača od 200 kg nasred puta!

Nagledali smo se svakovrsnog otpada po našim šumarcima, poljima i puteljcima, međutim, prizor koji je svojim fotoaparatom zabilježila naša čitateljica M.K. iz Vratišinca (podaci poznati uredništvu) prelazi sve granice. Kako drugačije, nego kao krajnji bezobrazluk i nebrigu za vlastiti okoliš i, u krajnjoj liniji, za vlastito zdravlje i zdravlje drugih ljudi opisati postupak zasada nepoznatog počinitelja koji je protekle subote lešinu krmače teške dvjestotinjak kilograma istovario usred poljskog puta koji vodi u polje zvano Borovje, u katastarskoj općini Štrukovec.
- Njezin trbuh bio je rasporen te je bila sva plava (mogli bismo pretpostaviti da je imala upalu te je vjerojatno zbog istog i uginula), pa je i sam sam pogled na nju bio stravičan. Sljedeći nas je dan dočekao još gori prizor jer je svinja već bila napola raskomadana nožem. Pitanje je kako netko uopće može biti toliko bešćutan i okrutan da životinju koja mu je živa bila korisna na tako sramotan način ostavi u prvom šumarku?!, opisala nam je prizor čitateljica.
Ako bude volje, počinitelja ne bi trebalo biti teško naći iako je prije “istovara” skinuo identifikacijsku markicu s uginule životinje jer je vrlo vjerojatno da je životinja bila liječena. No, to bi trebali znati veterinari. Na teren su izašli policija i komunalni redar iz Murskog Središća, a u ponedjeljak, prije podne iz Grada su angažirali bager koji je uginulu životinju zakopao. (vt)
Snimila M.K.

Izvor: 2950