Arhiva 12.01.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

Kršten Leo, peto dijete obitelji Krznarić

Na nedjelju krštenja Gospodnjeg, 8. siječnja u župnoj Crkvi svete Jelene u Šenkovcu varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak predvodio je misno slavlje tijekom kojeg je kršten tromjesečni Leo Krznarić. On je peto dijete Sandre i Zlatka Krznarića iz Šenkovca koji su oduvijek priželjkivali veliku obitelj.
Oboje su se za mise javili s oltara čitanjem poslanica, nakon čega je biskup Mrzljak krstio malog Lea čiji su krsni kumovi Ivana i Hrvoje Šlezak. Svečani trenutak obitelj je podijelila sa župljanima, baš kao i ljubav koju gaje za svoju djecu - Luku (godina i pol), Anu (7 godina), Mirjam (10 godina), Sebastiana (12 godina) i Lea.
U obitelji Krznarić cijeli je dan dinamično i veselo, u kombinaciji sa školskim, prehrambenim, zdravstvenim i drugim obvezama koje se roditeljima nameću.
- Meni dan počinje već iza tri ujutro, kad hranim Lea. Tad ima prvi doručak na prsima, pa onda nastavi spavati. Tata nam se diže oko 5 sati i kreće na put, a već u pola 7 dižem Anu koja ide u prvi razred. Tad je opet malo moje vrijeme da prilegnem i oko 8 sati me budi Luka izlazeći iz svoje vreće za spavanje u krevetiću. Malo se čuvamo, pomazimo i potom obučemo - opisuje nam Sandra dan u obitelji s petero djece.
Sebastian i Mirjam također su ranoranioci, pa je zajednički doručak neizostavan. Potom školarci odu pisati svoje zadaće.
- Mirjam ode pisati zadaću jer se veseli svojim ocjenama čiji je prosjek 5.0, a Sebastian ne zaostaje puno s 4.92, pa i on, malo nevoljko, ali ipak prione uz knjigu i sredi sve što treba za školu - priča nam Sandra Krznarić.
Vrijeme kuhanja ručka uglavnom prolazi u igri i veselju s djecom, tek ponekoj suzi ako netko padne. Sebastian i Mirjam su od velike pomoći jer usisaju dom, pospreme igračke koje je Luka razbacao i čekaju da Ana dođe iz škole.
- Sjednemo svi za stol, uhvatimo se za ruke, kratko pomolimo i ručamo. Nakon ručka, vrijeme je za nastavu naše dvoje najstarije djece, a Luki je vrijeme za spavanac. Ana za to vrijeme kreće pisati zadaću, u čemu joj uvijek rado pomognem. To je i vrijeme u kojem me čeka i peglanje, pa je već i Leo ponovo gladan. Nahranim ga i premotam. U tren oka već su Mirjam i Sebastian natrag iz škole, a Zlatko s posla. Umoran, ali uvijek raspoložen za djecu i igru s njima, prvo nas uvijek pita jesmo li dobro i kako je bilo na nastavi - prepričava Sandra.
Večernji su sati dinamični gotovo kao dnevni. Mirjam i Ana odlaze na plesnu grupu, a Sebastian na badminton. Vrijeme za zajedničku molitvu i spavanje je oko 21 sat.
- Mi legnemo ako to i Leo želi - osmijehom zaključuje Sandra Krznarić. (AL)

Izvor: 2959