Arhiva 06.09.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

Krunoslav Gosarić novi načelnik PUM-a?

Glavni ravnatelj policije Vlado Dominić imenovao je u petak dvojicu svojih zamjenika, načelnike uprava policije, krim-policije i Uprave za granicu. Imenovanja načelnika policijskih uprava najavio je za otprilike mjesec dana. Međutim, o prijedlozima Vlade Dominića koji će otići na stol ministru Ranku Ostojiću već se sada može neslužbeno čuti. Tako saznajemo da će načelnik Policijske uprave međimurske postati sadašnji glasnogovornik Uprave koji je i kotirao kao najiz-gledniji kandidat za to mjesto - Krunoslav Gosarić.
Iza Krunoslava Gosarića je 27 godina rada u policiji. Rođen je 1960. godine u Goričanu u kojem je završio osnovnu školu. Nakon srednjoškolskog obrazovanja u čakovečkom Srednjoškolskom centru, studij je nastavio na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu na kojem je diplomirao 1984.
Zaposlio se u Ministarstvu unutarnjih poslova 1985. godine. Poslovi vezani uz suzbijanje gospodarskog kriminaliteta u kriminalističkoj policiji bili su njegova domena rada, za što je i nagrađivan policijskim priznanjima. Posebno je vrijedna nagrada ministra za najbolje rezultate u području suzbijanja gospodarskog kriminala koju je primio 1995. godine.
Krunoslav Gosarić bio je sudionik Domovinskog rata. Na mjestu glasnogovornika PUM-a je od 2005. godine, kada je postao voditelj Ureda načelnika, mjesta koje je preimenovano u glasnogovorničko.
Konačnu riječ o imenovanju načelnika policijske uprave imat će ministar Ostojić, a svoje će mišljenje dati i Skupština Međimurske županije. (AL)

Izvor: 2993