Arhiva 02.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

LABURISTI - HNS: Politički prelasci

Konferencijom za novinstvo Matija Posavec, predsjednik međmurskog HNS-a, predstavio je nove članove stranke koji su u nju prešli iz Hrvatskih laburista - Veru Jambrošić i Željka Žerjava, dvoje vijećnika Općinskog vijeća Dekanovca, i županijsku vijećnicu Ljiljanu Žerjav, također iz Dekanovca.

Ocijenivši njihov ulazak pojačanjem, Posavec je izrazio zadovoljstvo njihovim izborom, ocijenio ga znakom povjerenja u HNS i ono što on čini za razvoj Županije. Otvoreni smo za sve koji u HNS-u vide potencijal za razvoj Međimurja, rekao je. Novi članovi stranke odgovorili su u istom tonu - u HNS-u prepoznaju nadu i optimizam te mogućnost da daju doprinos razvoju Mađimurja i svoje općine. U razgovoru s novinarima, Posavec se suočio i s pitanjima o mogućim odlascima iz stranke, ne samo dolascima, i to u Udrugu za osnivanje Narodne stranke reformista, kasnije i same stranke. HNS u Međimurju danas ima 2.511 članova, dok ga je napustilo petnaestak, najviše iz Belice, Čakovca i Murskog Središća, rekao je.

O mogućnostima suradnje s novom strankom rekao je da će ju HNS smatrati mogućim partnerom ili suparnikom, prema tome kako će se pozicionirati na političkoj sceni. Čelnica Udruge za Međimurje je njegova zamjenica kao župana, ali tu nema problema i ne treba ih ni biti tako dugo dok se poštuje zacrtani program rada. Posavec je rekao i da ga Radimir Čačić, koji stoji iza inicijative za novu stranku, zvao i da su razgovarali o mnogočemu, ali prelazak u novu stranku nije bio tema. Nisam od onih koji okreću leđa čovjeku kad je na tlu, pa niti Radimiru Čačiću, uvijek mogu s njim popiti kavu, ne osjećajući opasnost da će mi to netko zamjeriti, rekao je Posavec.

 

Dražen Kovač

Izvor: 3088