Arhiva 14.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

Laburisti ne daju Međimurje

Sloganima Ne bu išlo i Ne damo Međimurje vrh međimurskih Hrvatskih laburista - Stranke rada obrušio se proteklog petka na konferenciji za novinare na pokušaje aktualne vlasti da novim zakonskim rješenjima regionalizira Hrvatsku.
U trominutnom obraćanju novinarima, na jednoj od najkraćih konferencija kojoj smo ikada prisustvovali, predsjednik podružnice Rajko Bulat i potpredsjednica Županijske skupštine Petra Kovačić upozorili su da novopredložena regionalizacija Hrvatske, po kojoj će nositelji razvoja biti najveći gradovi (u našem slučaju Varaždin) vodi u novu centralizaciju.
Laburisti će se tome, kao što su rekli na konferenciji pod nazivom Grčićev Zakon o regionalnom razvoju jača centralizaciju i usporava razvoj županija, svakako suprotstaviti.
- Mi ne želimo pristati na to da Međimurska županija bude sastavni dio bilo kakve formalne regije, mi ne želimo da Međimurska županija bude nečiji pripadak.
Osjećamo bojazan da će Međimurje spajanjem u bilo kakvo plansko područje ili bilo kakvu drugu formalnu regiju izgubiti svoju autonomiju, izgubiti svoju osobnost, posebnost, svoj povijesni, gospodarski i kulturni identitet, zaključili su laburisti.
V. Trstenjak

Izvor: 3055