Arhiva 23.09.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

LAG partner na projektu AAA LEADER

Kao partner na projektu „AAA LEADER – JOINT PROJEKT“ predstavnice LAG-a Međimurski doli i bregi sudjelovale su na dvodnevnoj radionici u organizaciji nositelja projekta LAG-a Podravine. Ovaj projekt financiran je od strane Alpe-Saveza-Jadran, Koprivničko-križevačke županije i LAG-a „PODRAVINA", a radionici su prisustvovali ostali domaći i inozemni partneri iz Austrije i Slovenije. Radionice su održane 10. i 11. rujna u Hotelu Picok u Đurđevcu.

Cilj projekta bio je organizacija skupa predstavnika LAG-ova sa svrhom umrežavanja, predstavljanja i dogovora oko budućih projektnih ideja. Kroz dvodnevne su se radionice prisutni sudionici educirali o mogućnostima djelovanja LAG-ova i suradnje u regiji, dobili su uvid u primjere dobre prakse, kreirali nove projektne ideje kroz radionicu i upoznali područje Podravine, odnosno kulturne i turističke znamenitosti regije. Tugomir Majdak predstavio je ciljeve i djelovanje Mreže za održivi razvoj Republike Hrvatske, a Marina Dimić Vugec iz Udruge ODRAZ predstavila je program CLLD – Lokalni razvoj vođen zajednicom. Zatim je uslijedila prezentacija LAG-ova koji su sudjelovali na radionici s ciljem međusobnog upoznavanja i povezivanja.

Sudionici radionica su nakon radnog dijela posjetili kulturno-povijesne destinacije Podravine: crkvu u Molvama, Galeriju Hlebine, Đurđevačku vinsku cestu – posjet OPG-u Matočec i Stari Grad u Đurđevcu. LAG-ovi su razmijenili kontakte i dogovorili buduću suradnju.

Izvor: 3152