Arhiva 21.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

Laureat Dana elektroničkih medija 2013. je RADIO 1

U godini u kojoj Radio 1 obilježava vrijedan jubilej - 20 godina rada, ovih dana na adresu slavljenika stiglo je prestižno priznanje krovne Hrvatske udruge radija i novina (Hurin). Odlukom ocjenjivačkog suda Hrvatske udruge radija i novina, Radio 1 dobitnik je nagrade Zlatni miš za najbolju internet stranicu, a projekt Radio gorice proglašen je Najboljom akcijom za 2012./13. godinu - stoji u službenoj obavijesti svim članicama koju je potpisao glavni tajnik HURIN-a Željko Matanić.
Nagrade i priznanja svim dobitnicima biti će uručene na prigodnoj svečanosti na ovogodišnjim Danima elektroničkih medija koji će biti održani od 28. do 30. studenoga u Opatiji.
Ova dva godišnja priznanja pokazatelj su najviše razine kvalitete godišnje produkcije pojedinog medija koji u prvi plan stavlja upravo struka. Radio 1 jedini je medij koji je ove godine dobio najvažnije nagrade u dvije katergorije. Kad se tome doda i prigodno priznanje koje će Radiju 1 biti dodijeljeno uz 20. obljetnicu rada, sportskim rječnikom rečeno - Radio 1 je apsolutni pobjednik ovogodišnjih Dana elektroničkih mjedija. Prilog je to profesionalnim vrijednostima u realizaciji programskih sadržaja koji su prihvaćeni kod slušatelja u Međimurju i šire.
Radio gorice
Akcija Radio gorice pokrenuta je 1998. godine i do danas je, bez prekida, realizirana 16 puta. Akcija je humanitarnog karaktera, pa je prve tri godine cjelokupan prihod doniran za potrebe Osnovne škole Štrigove, a od formiranja Međimurske zaklade solidarnosti Katruža 2001. godine, sva prikupljena sredstva uplaćuju se na njezin račun.
Osim humanitarne dimenzije projekta, njegova je izvorna želja bila promocija međimurskog vinogorja, vinogradara i vina, a po formiranju Katruže, i njezina popularizacija među žiteljima Međimurske županije. Sama akcija provodi se jednom godišnje, tijekom sezone berbe grožđa.
Radio 1 portal
Internet portal Radija 1 započeo je s radom 1998. godine, kada je pokrenut i live streaming na adresi www.radio1.hr. U proteklih 15 godina stranica je nekoliko puta mijenjala dizajn i sadržaje, a posljednji je put redizajnirana početkom 2013. Podijeljena je u nekoliko grupa sadržaja, pa tako donosi najaktualnije vijesti - od lokalne, preko nacionalne, do međunarodne razine.
Također donosi i najsvježije informacije iz svijeta estrade, kao i najave svih aktualnih događanja. Omogućava uvid u neke od naših emisija te pruža mogućnost preslušavanja najbolje plasiranih pjesama s top-lista. Sadrži i veliku galeriju fotografija, kako s akcija u našoj organizaciji, tako i drugih zanimljivih događanja u našoj sredini, zemlji i svijetu. Uz live audio streaming, možemo istaknuti i live video streaming iz našeg studija na Trgu Republike u Čakovcu, tako da, osim preslušavanja našeg programa diljem svijeta, naši slušatelji sada mogu i gledati sve što se događa u studiju.

Izvor: 3056