Arhiva 12.09.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

LD ŠLJUKA: Dobri rezultati i izvrsni domaćini

Lovačko društvo Šljuka iz Gornjeg Mihaljevca nedavno se iznova iskazalo vrsnom organizacijom i domaćinstvom novog kola Županijske lige strijelaca Lovačkog saveza Međimurske županije. U ovom su kolu sudjelovale ekipe 16 lovačkih društava iz Međimurske županije, ali i gosti iz lovačkih društava iz susjednih županija, kao i susjedne Republike Slovenije, primjerice, ekipa strijelaca iz LD-a Kog, iz istoimenog mjesta nedaleko Gornjeg Mihaljevca. Trodnevno se druženje i natjecanje lovaca održalo na strelištu domaćina smještenog u prelijepom prirodnom okolišu u okviru lovačkog doma LD-a Šljuka u Gornjem Mihaljevcu. Gađale su se leteće glinene mete u disciplini “trap”, ali i druge streljačke discipline - “desetke”, “petnaestice”, pokretna meta - “trčeći zec”, zračna puška kao i “trap - fair play”.
U ekipnom natjecanju, najuspješnija je bila ekipa strijelaca LD-a Mursko Središće koju čine Josip Šoštarić, Vladimir Novak, Dragutin Kozar, Danijel Dolenčić, Mladen Hoblaj i Zlatko Breglec, drugo mjesto zauzela je ekipa domaćina iz LD-a Šljuka iz Gornjeg Mihaljevca (Dražen Grabant, Josip Petričević, Branko Jurković, Tomislav Jurković, Damir Herjavec i Josip Oletić), dok su se na treće mjesto plasirali strijelci LD-a Trčka iz Čakovca (Dašmir Islami, Nedeljko Merdanović, Stjepan Leskovar, Neno Merdanović i Franjo Carović). U pojedinačnoj disciplini, u kategoriji “trap” najbolji je bio Miran Preložnjak iz LD-a Srnjak iz Macinca, drugoplasirani je Josip Šoštarić iz LD-a Mursko Središće te Mario Valkaj kao treći iz LD-a Fazan iz Štrigove. U kategoriji zračne puške prvo je mjesto osvojio Anđelko Vrančić iz Streljačko-lovačkog društva Mursko Središće, drugi je bio Stjepan Križnjak iz LD-a Šljuka iz Petrijanca, a najmlađi natjecatelj Leo Pfeifer iz Štrigove osvojio je treće mjesto. U “desetkama” je najuspješniji bio Miran Preložnjak iz LD-a Srnjak iz Macinca, drugo mjesto zauzeo je Josip Šoštarić iz LD-a Mursko Središće, a Mateo Valkaj iz LD-a Fazan iz Štrigove osvojio je treće mjesto. I u “petnaesticama” je bilo vrlo uzbudljivo - prvoplasiran je na kraju bio Vlado Slaviček iz LD-a Fazan iz Draškovca, drugo mjesto osvojio je Dražen Grabant iz LD-a Šljuka iz Gornjeg Mihaljevca, a treće Josip Šoštarić iz LD-a Mursko Središće. U disciplini pokretne mete, kao i u zračnoj pušci natjecati su se mogli svi zainteresirani, bez obzira jesu li lovci ili su članovi lovačkih društava. Tako je u kategoriji pokretna meta - “trčeći zec” najuspješniji bio Branko Škrobar iz LD-a Šljuka iz Gornjeg Mihaljevca, drugoplasirani je bio Srećko Pfeifer iz LD-a Fazan iz Štrigove. dok je treće mjesto zauzeo Tomislav Jurković iz LD-a Šljuka iz Gornjeg Mihaljevca.
Nagrade su najboljim pojedincima i ekipama po završetku natjecanja, uz čestitke, podijelili agilni članovi domaćeg Lovačkog društva Šljuka na čelu s predsjednikom Josipom Oletićem, tajnikom Društva Kristijanom Gregorinčićem te Brankom Jurkovićem i Draženom Grabantom.

Boris Tomašić

Izvor: 3046