Arhiva 23.12.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

Lijepa božićna priča

Nakon našeg nedavnog članka o Čakovčaninu Dragutinu Modrinjaku, branitelju u invalidskoj mirovini koji se našao na ulici zbog iznenadnog sloma u obitelji, javila nam se jedna osoba iz Donjeg Kraljevca i ponudila pomoć. No, iza svojih riječi nije mogla stajati te je Drago, nakon bljeska nade, ponovo potonuo u bezdan.
Tada se, zahvaljujući dogradonačelniku Zoranu Vidoviću i ljudima iz stručnih službi Grada Čakovca, počela odvijati božićna priča. Pronađen je smještaj za Dragutina Modrinjaka (u Ulici dr. Ante Starčevića 40) iz gradskih stambenih resursa, a odmah su reagirali i u Općini Nedelišće (u kojoj je Drago donedavno imao prebivalište) te financirali dio uređenja prostora - s 15.000 kuna! Uz dodatno ulaganje iz Grada Čakovca, Dragi je umanjen i iznos za stanarinu kako bi mogao podnijeti troškove života. Koliko su efikasne stručne službe svjedoči činjenica da je istoga dana kada je izvršena primopredaja, Dražen Barić, ing. građ., djelatnik Grada Čakovca osigurao drva za D. Modrinjaka. U četvrtak je izvršena primopredaja prostora u kojem će Drago Modrinjak boraviti, no ova božićna priča još uvijek čeka svoj sretan kraj. Dragutin hitno treba nekoliko komada najnužnijeg namještaja (ormar, krevet ili kauč, stol, stolce). Nadamo se odazivu, a ljudi koji žele pomoći mogu nas kontaktirati na 638 996 radi dogovora o realizaciji.
- Zahvaljujemo Općini Nedelišće na suradnji u rješavanju ovog problema i nadamo se da će nam poći za rukom dovršiti opremanje prostora, što iziskuje još sredstava - rekao je dogradonačelnik Čakovca Zoran Vidović prilikom primopredaje.
Drago Modrinjak je kroz suze gledao zidove novog doma u koji bi uskoro trebao useliti te zahvalio djelatnicima Čakovca, Općine Nedelišće, kao i obiteljima Tomašić, Đud, Kolarić, Cmrečki i Hajdinjak, dobrim ljudima koju su mu pomagali i ohrabrivali ga kad još nije bilo svjetla u tami koju živi.
Željka Drljić

Izvor: 2904