Arhiva 28.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

LIJEPOM NAŠOM U ČAKOVCU: Zapjevao i župan Posavec

U prepunoj sportskoj dvorani Graditeljske škole u Čakovcu, pred više od dvije tisuće gledatelja, u četvrtak je HTV snimao glazbeno-scenski spektakl Lijepom našom.
U trosatnom programu nastupili su Zrinska garda Čakovec, Muška vokalna skupina ‘Zrinski’ iz Nedelišća, KUD Orehovica, KUD Mihovljan, KUD Donji Vidovec, ŽVS Grlice iz Svetog Martina na Muri, Tamburaški sastav KUD-a Belica & Ksenija Kramar, Ivica Dobronić, Ivica Jurgec, Tamburaški sastav Pozoj iz Žiškovca, Zvonimir Dravec, Ivan Mezga, Gusti Draksar i Bandisti, Mejaši, Blanka Tkalčić, Zlatko Pejaković, Goran Karan, Mate Bulić, Zagrebački tamburaši, Gazde, Lidija Bajuk, Antonia Malis, Barbara Othman i Vesele Štajerke.
Gledatelje u dvorani, ali i sve one koji prate program HTV-a, pozdravio je međimurski župan Matija Posavec, a potom i čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač, dok je u ime Turističke zajednice Međimurja, koja je uz Županiju bila organizator javnog snimanja, zahvalnost izrazila i zamjenica župana Sandra Herman.
Posebno iznenađenje večeri bio je nastup župana Matije Posavca u narodnoj nošnji, kada je otpjevao Klinček stoji pod oblokom.
Ekipa HTV-a na čelu s urednikom i voditeljem Brankom Uvodićem snimila je dvije emisije koje će biti emitirane u subotu, 30. studenoga i 7. prosinca.(gu)
Snimio
Ivo Vurušić

Izvor: 3057