Arhiva 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:03.

Ljubav pokreće svijet

Humanitarnom akcijom ‘Ljubav pokreće svijet’ udruga Umijeće življenja i nedavno je prikupila vrijednu donaciju za SOS Dječje selo Lekenik koje se brine o djeci bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi.
U čak šest hrvatskih gradova; Zagrebu, Splitu, Vukovaru, Čakovcu, Makarskoj i Osijeku, volonteri udruge prodali su više od pet tisuća blagdanskih čestitki. U pet hrvatskih gradova prodavale su se čestitke Dječjeg sela, dok su u Čakovcu čestitke ručno izradili učenici škole OŠ „Vladimir Nazor“ u Pribislavcu, učenici 4.razreda Donji Kraljevec, te učenici iz učeničke zadruge Učeničkog doma Varaždin, te volonteri udruge Umijeće življenja. Donacije prikupljene prodajom tih čestitki namjenjene su štićenicima obiteljskog doma Bogar iz Banfija, u kojem je smješteno desetak djece bez adekvatne roditeljske skrbi.
 Osim toga, volonteri iz Čakovca sakupili su različite vrste igračaka, slikovnica i knjiga , kupili slatkiše i grickalice  novcima doniranim od  članova Udruge, napravili 105 božičnih paketa i u suradnji sa Zavodom za socijalnu skrb podijelili djeci slabijeg imovinskog statusa. Tom prilikom, članovi  Udruge, Nataša i Neven Pilipović nadahnuto su izveli duhovitu lutkarsku predstavu i oduševili klince.
Udruga Umijeće življenja, SOS Dječje selo Lekenik i Obiteljski dom za djecu Bogarzahvaljuju svim ljudima dobre volje i volonterima koji su sudjelovali u akciji.

Izvor: 3067