Arhiva 19.10.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

LONDON: Čakovečka mažoretkinje treće!

Na Europskom prvenstvu u mažoret plesu održanom u engleskom Bathu natjecale su se mažoretkinje iz petnaest zemalja. Hrvatsku je predstavljalo čak 160 plesačica iz Lipika, Nove Gradiške, Požege, Goričana, Segeta Donjeg, Čakovca, Sinja, Donjeg Kraljevca i Splita. Hrvatska se natjecala u 33 pojedinačne i skupne koreografije te u 4 dobne skupine, osvojivši pritom šest zlata i po četiri srebra i bronce.
Čakovečke mažoretkinje, kao dio reprezentacije Hrvatske, natjecale su se u kategoriji Accessories Corps seniori i osvojile odlično, 3. mjesto s koreografijom Slikari koju je osmislila trenerica Smiljana Nedeljko. Za potrebe koreografije Ivan Šebestijan ustupio je reprodukcije svojih slika iz ciklusa Geometrija vode.
Broncom okićene u Čakovec su se vratile: Iva Prprović, Barbara Prprović, Valentina Buhanec, Janja Bedić, Mateja Krčar, Ana Varošanec, Tihana Novak, Blanka Đurić, Ena Raonić, Helena Balaž, Anja Srnec, Tamara Srnec, Leona Posavec, Maja Mikolaj, Ema Sabolić, Roberta Zadravec i Ana Marija Fodor. U accessories duo seniori grupi nastupile su Maja Mikolaj i Tihana Novak zauzevši odlično, deveto mjesto u veoma jakoj konkurenciji.
Djevojke su zahvalne roditeljima koji su podnijeli najveći dio financijskih obveza vezanih uz nastup u Engleskoj, a ususret im je izašao i Grad Čakovec.
Brojni sponzori također su pomogli odlazak naših mladih dama na otok, po još jedno u nizu lijepih iskustava koje su proživjele u sastavu Čakovečkih mažoretkinja i, dakako, po još jednu medalju u nizu.
A. Ličanin

Izvor: 2947