Arhiva 17.11.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

Lopovi odnijeli bakreni pokrov s OŠ M. Subotica

Osnovna škola Tomaša Goričanca u Maloj Subotici nedavno je teško oštećena. Noćne ptice odnijele su 30-ak kvadratnih metara krova te metalne dijelove i žljebove, čime je načinjena šteta od 50-ak tisuća kuna! Počinitelji još nisu pronađeni, a policija i čelnici Općine M. Subotica smatrali su da to treba skrivati od javnosti (?!). Dok ne provedu “spektakularnu akciju” i na djelu uhvate “specijaliziran tim za sekundarne sirovine”. U očekivanju te spektakularne akcije, mještani M. Subotice dočekali su samo devastaciju mjesnog groblja od istih il sličnih (?) počinitelja.
O ovom slučaju bilo je riječi i na prošlotjednoj sjednici Općinskog vijeća na kojoj je načelnik M. Subotice Vladimir Domjanić vijećnicima priopćio kako se sastao s načelnikom PUM-a Ivanom Sokačem te zatražio jače policijsko pokrivanje.
- U PUM-u mi je, između ostalog, rečeno da u slučaju da se ispostavi da su počinitelji Romi, osobito oni koji već imaju po 10-ak i više prijava, nema pomoći - rekao je rezignirano načelnik Domjanić, ali je još gore bilo vidjeti opću rezignaciju među vijećnicima. U vijećnici se nije čuo niti jedan komentar ili prijedlog, ni riječ podrške apelu ravnateljice ove škole i vijećnice Đurđe Horvat. Vijećnici su bezglasno prešli preko poruke da “im policija ne može pomoći” te se pridružili javnoj poruci počiniteljima: Navalite - još malo, pa nestalo!
Željka Drljić

Izvor: 2899