Arhiva 08.04.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

Lovačko prijateljstvo dugo pola stoljeća

Talijanski poslovni čovjek Francesco Battaglia iz Erbusca kraj Milana dugogodišnji je lovac koji je, vođen svojom lovačkom strašću, proputovao veći dio svijeta, ali od svih destinacija, najdraži su mu bili i ostali lovni tereni Međimurja. Njima se redovito, ponekad i više puta godišnje, vraća punih 50 godina, pa je među međimurskim lovcima stekao brojne prijatelje, a oni su mu se odužili na prigodnoj svečanosti upriličenoj u njegovu čast u subotu, 27. ožujka. Na svečanosti održanoj u čakovečkom Hotelu Park gospodinu Battagliji dodijeljena je Zlatna plaketa koju mu je u ime LS-a Međimurja, u nazočnosti cijelog Izvršnog odbora LD-a Zec Čakovec uručio tajnik Saveza Mladen Lacković.
Francesco Battaglia LD-u Zec pokrio je dio troškova izrade njihove monografije, novčano pomogao organizaciju Kupa Hrvatske, a svake godine kupi stotinjak trčki i donira ih lovcima.
U razgovoru je g. Battaglia primijetio da je su u Međimurju, unatoč gospodarskom razvoju u proteklih 50 godina, ostala očuvana lovišta, a ponuda divljači ostala je na vrlo visokom nivou, za razliku od brojnih drugih krajeva u kojima je boravio. Treba mu vjerovati jer je kod nas u lov počeo dolaziti u vrijeme djedova i očeva naših lovaca, a obećao je i da će i svog unuka, također lovca, upoznati s ljepotama Međimurja.
Prigoda je iskorištena i za dodjelu Zlatne plakete Josipu Korošu, dugogodišnjem zaslužnom članu LD-a Zec. Plaketu je Korošu, uz zvuke počasti divljači, uručio predsjednik Stjepan Horvat–Čep.
V.Trstenjak

Izvor: 2867