Arhiva 29.08.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

Lovno streljaštvo u Međimurju

Na streljani uz dom Lovačkog društva Fazan Dekanovec-Podturen u subotu i nedjelju, 17. i 18. kolovoza lovci Međimurja priveli su kraju svoja nadmetanja u lovnom streljaštvu za 2013. godinu.
U dvodnevnoj završnici Međimurske lige strijelaca za 2013. godinu, koja se odvijala u 13 kola, na dekanovečkom polju Lesiček uz nešto raspucavanja ustanovljeno je ipak tko su najbolji lovci-strijelci ekipno, a tko su među njima pojedinci najbistrijeg oka, najsigurnije ruke i najbržeg refleksa.
LOVAČKI PARKUR
Završnicu lovačkog natjecanja prigodnim je riječima otvorio Ljubomir Grgec, predsjednik Lovačkog saveza Međimurske županije. Zaželio je svim kolegama lovcima sreću i spretnost i pri tim posljednjim hicima na glinene golubove, a nakon što je Mladen Lacković, tajnik LS-a MŽ, s Josipom Katanovićem, glavnim sucem natjecanja, ustanovio da su domaćini osigurali svu potrebnu logistiku i tehniku, u subotu, prijepodne krenulo se sa zahtjevnim natjecanjem: lovačkim parkurom u kojem se puca na više vrsta glinenih golubova koji uz programiran izbačaj iz mašina imitiraju kretanje različite divljači – fazana, zeca, prepelice, trčke...
U tom su se natjecanju u ekipnoj konkurenciji strijelaca iz devet timova šest lovačkih društava (Mursko Središće, Dekanovec-Podturen, Vratišinec, Mala Subotica, Nedelišće i Gornji Mihaljevec) najbolje snašli lovci ekipe Mursko Središće-II., drugi su bili lovci Fazana Dekanovec-Podturen-I., a ekipa Mursko Središće-I. bila je treća, nakon što je u dodatnoj seriji gađanja za bod bila bolja od ekipe Fazana Dekanovec-Podturen-II.
Pojedinačno, u lovačkom parkuru najbolji je rezultat ostvario Dean Horvat iz LD-a Fazan Dekanovec-Podturen, drugi je bio Branko Breglec iz LD-a Mursko Središće, a treći Stjepan Tomašek iz LD-a Fazan Dekanovec-Podturen. Slijede Vladimir Novak iz LD-a Mursko Središće, Mladen Frančić iz LD-a Zec Vratišinec i Josip Šoštarić iz LD-a Mursko Središće. Tri prvoplasirana strijelca bit će reprezentacija LS-a MŽ na predstojećem natjecanju u lovačkom parkuru krajem rujna u Novigradu (Istra).
LIGA 2013.
Međimurska liga strijelaca 2013. odvijala se u trinaest kola. U natjecanje je krenulo 17 lovačkih društava, ali samo su ekipe deset društava pucale na glinene golubove u svih trinaest kola, pet ih je propustilo kolo ili dva, a lovci LD-a Fazan iz Donje Dubrave i LD-a Fazan iz Hodošana pucali su samo u osam, odnosno sedam kola.
Na kraju, suci su zbrojili: najuspješniji ekipno, pa i pojedinačno, bili su lovci LD-a Mursko Središće, drugi su lovci LD-a Fazan Draškovec, a za treće mjesto borili su se pucanjem dodatne serije lovci LD-a Fazan Dekanovec-Podturen i LD-a Zec Čakovec. Domaćini na terenu imali su samo šus bolji rezultat, pa su lovci Zeca pali na četvrto mjesto.
U tom dijelu natjecanja (u ligi), pojedinačno gledano, najbolji su rezultat ostvarili Josip Šoštarić LD-a Mursko Središće, drugoplasirani je strijelac Ljubomir Bistrović iz LD-a Fazan Nedelišće, a treći Stjepan Leskovar iz LD-a Trčka Čakovec, s time da su Šoštarić i Bistrović pucali dodatnu seriju zbog istog broja bodova, nakon koje je prvo mjesto pripalo Šoštariću.
LOVAČKI TRAP
Natjecanju u lovačkom trapu pristupilo je 9 ekipa, a najbolja je ponovo bila ekipa LD-a Mursko Središće, druga je ekipa LD-a Šljuka Gornji Mihaljevec, treće je mjesto pripalo LD-u Trčka Sv. Martin na Muri. Za njima su (po rezultatu) LD Zec Vratišinec, LD Prepelica Mala Subotica, LD Fazan Nedelišće, LD Zec Čakovec, LD Jastreb Domašinec i LD Zec Mursko Središće.
U pojedinačnoj konkurenciji, najbolji je rezultat imao Ivica Varga iz LD-a Fazan Dekanovec-Podturen, drugoplasirani je strijelac Josip Kutnjak iz LD-a Mursko Središće, a treće je mjesto osvojio Ljubomir Bistrović iz LD-a Fazan Nedelišće. No, ni među tom trojicom nije bilo jednostavno: nakon tri serije, bili su izjednačeni u šus, pa su dodatnim gađanjem raspodijelili prva tri mjesta. Njima je i pripala čast (i obveza) zastupati Međimurje kao reprezentacija Lovačkog saveza Međimurske županije na prvenstvu Hrvatskog lovačkog saveza u lovačkom trapu 29. rujna ove godine u istarskom Novigradu.
Marijan Belčić

Izvor: 3044